بررسی اثرچند ترکیب پری بیوتیکی بر زنده ماندن باکتری های پروبیوتیک بیفیدو باکتر لاکتیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر پاستوریزه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF02_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه خیرالدین

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

حسین جلالی

استادیار، دکترای تغذیه، گروه مهندسی شیمی

محمدجواد اسدالله زاده

استادیار، دکترای بیوتکنولوژی، گروه مهندسی شیمی

چکیده

هدف از انجام این تحقیق، استفاده از پری بیوتیک های اینولین، لاکتولوز و گالاکتو اولیگوساکارید در افزایش تعداد و بقای باکتری های پروبیوتیکی شامل لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در پنیر پاستوریزه با ویژگی حسی مانند محصول عادی می باشد. برای تحقق هدف پژوهش ترکیبات پری بیوتیکی ذکر شده به ترتیب در مقادیر 1/6%, 0/4wv% و 1/6% و کشت پروبیوتیک cfu/ml (9)10 به میزان 0/01 و 0/1 درصد از هر کدام از باکتری به صورت جداگانه و مخلوط به پنیر پاستوریزه اضافه شد، به طوریکه شمارش باکتری در مدت 60 روز نگهداری پنیر در دمای 4 درجه سانتی گراد در فواصل زمانی 1، 15، 30، 45 و 60 روز به تعداد cfu/ml (7)10 برسد. سپس ویژگی های فیزیکوشیمیایی شامل pH، رطوبت، اسیدیته، پروتئین، چربی و ارزیابی حسی مورد بررسی قرار گرفت. در تمامی نمونه ها تعداد باکتری زنده در طول دوره رسیدن، pH کاهش و درصد اسیدیته و نمک افزایش نشان داد. اما درصد چربی و ماده خشک تغییرات معنی داری نداشتند. طی ارزیابی حسی تیمار 1/6%w/v بهترین امتیاز طعم را به خود اختصاص داد.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک، پری بیوتیک، پنیر، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس وبیفیدوباکترلاکتیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.