بررسی و تحلیل دیدگاه مدیران شرکت های خودروسازی ایران ازتولید ناب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ابزار و تکنیکهای مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MANAGTOOLS01_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید نیک رنجبر

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحدقزوین گروه مدیریت قزوین ایران

حسن فارسیجانی

دانشیاردانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهیدبهشتی تهران

عباسعلی حاجی کریمی

دانشیاردانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهیدبهشتی تهران

چکیده

تولید ناب یک فلسفه و نگرش جدید در تولید است که خاستگاه و زادگاه آن شرکت تویوتا ژاپن می باشد، این رویکرد که توسط ای جی تویودا و تایچی اوهنو ابداع شد که بعدها در اروپا و آمریکا رواج یافت و مورد استقبال بسیاری از کارخانجات تولیدی قرار گرفت. در این روش تلاش می شود که اتلاف به حداقل برسد و بیشترین بهره وری از تمام امکانات، نیروی انسانی و سرمایه به عمل آید. تولید ناب، مزایای تولید دستی و تولید انبوه را با یکدیگر تلفیق کرده و از قیمت بالای اولی و انعطاف ناپذیری دومی اجتناب می کند. در این تحقیق شاخص های موثر در تولید ناب، عملکرد مالی و موجودی را شناسایی کرده و با استفاده از مدل تحقیق پرسشنامه ای بالغ بر 17 سوال مطابق با 2 فرضیه اصلی تحقیق طراحی و تدوین شده است و برای 3 شرکت خودرو سازی بزرگ ایران فرستاده شده که پرشسنامه فوق توسط مدیران، کارشناسان و کارکنان آنها تکمیل شده است و با استفاده از نرمافزارهای اس پی اس اس و لیزرل در برآورد مدل ساختاری و آزمایش فرضیهها و در نهایت تایید تک تک فرضیه های اصلی موضوع پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است که دادههای بدست آمده از نظر سنجی پاسخ دهندگان وارد نرم افزار اس پی اس اس شده و آمار توصیفی تحقیق انجام و سپس تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل به منظور بررسی صحت مدل و تایید فرضیات انجام گردیده است. تایید فرضیات با سطح معنی داری بر اساس اولویت، فرضیه دوم(99/8) و فرضیه اول (82/7) می باشد

کلیدواژه ها

تولیدناب/عملکردمالی /موجودی /تفکرناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.