استراتژی تعیین میزان تبلیغات دریک زنجیره تامین دوسطحی بادرنظر گرفتن تقاضای وابسته به تبلیغات درشرایط فازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ابزار و تکنیکهای مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MANAGTOOLS01_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین خسروشاهی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدرضا حجازی

دانشیاروعضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی راستی برزکی

استادیاروعضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

یکی از مسائل کلیدی در مدیریت زنجیره تأمین، تعیین استراتژی فروش و نحوه افزایش تقاضای مشتریان و در نهایت افزایش سود زنجیره تأمین می باشد. در این میان یکی از راه های تأثیرگذار بر افزایش تقاضا، تعیین بهینه استراتژی تبلیغات می باشد. در این پژوهش، مساله تعیین هزینه بهینه تبلیغات در یک زنجیره تأمین دو سطحی شامل یک تولید کننده و دو خرده فروش رقیب به منظور ماکزیمم کردن سود کل زنجیره، در شرایط فازی مورد بررسی قرار گرفته است. تقاضای مشتریان به هریک از خرده فروشان وابسته به میزان تبلیغات آن خرده فروش و همچنین میزان تبلیغات خرده فروشی رقیب در نظر گرفته شده است. همچنین فرض بر این است که بازار پایه، ضرایب تاثیر تبلیغات در تابع تقاضا و هزینه فروشی، اعدادی فازی هستند. در این مقاله، مساله با رویکرد نظریه بازی و به صورت متمرکز بررسی و حل شده و مقدار بهینه امید ریاضی تابع سود متمرکز به دست آمده است. محاسبات عددی نشان می دهد با افزایش میزان فازی بودن پارامترهایی چون بازار پایه و هزینه های فروش و حساسیت تقاضا نسبت به تبلیغات سود کل زنجیره افزایش می یابد. همچنین، با افزایش میزان فازی بودن پارامتر حساسیت تقاضا نسبت به تبلیغات رقیب، سود کل زنجیره کاهش می یابد. علاوه براین، با افزایش پارامتر حساسیت تقاضا نسبت به تبلیغات، سود کل افزایش یافته و با افزایش پارامتر حساسیت تقاضا نسبت به تبلیغات رقیب، سود کل کاهشی می یابد

کلیدواژه ها

زنجیره تامین /متغیرهای فازی /نظریه بازی /تقاضای وابسته به تبلیغات /استراتژی تبلیغات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.