بررسی وضعیت مالی مرکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال 1393

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و اولین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF04_384
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خالد محمدی

دانشجوی دکتری حرفه ای مدیریت کسب و کار DBA سازمان مدیریت صنعتی نمایندگی سنندج و کارشناس امور پژوهشی معاونت توسعه مدیرتی و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

سیف اله مرادیان

دانشجوی دکتری حرفه ای مدیرتی کسب و کار DBA سازمان مدیریت صنعتی نمایندگ سنندج و معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

ایوب محمدی

کارشنای مهندسی بهداشت محیط و مدیر توسعه سامزان و تحول اداری، دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

مستوره استوار

کارشناس مدیریت بازرگانی و مدیر منابع مالی و حسابداری دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

چکیده

مقدمه: شمار برنامه های پرداخت مبتنی بر عملکرد در سیستم سلامت در دنیا رو به افزایش می باشد پرداخت مبتنی بر عملکرد با وضوح به کارایی اثربخشی می پردازد این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مالی مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال 1393 می باشد . این پژوهش از نوع مطالعات مداخله ای و قبل و بعد می باشد و جامعه مورد مطالعه بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان قبل پرداخت به روش نظام نوین و بعد پرداخت مبتنی بر عملکرد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال 1393 بود روش جمع آوری اطلاعت و ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه شامل چک لیست جمع آوری اطلاعت از واحد حسابداری بیمارستانهای مورد مطالعه و همچنین از مدیریت منابع مالی و حسابداری و مدیریت بودجه برنامه و پایش عملکرد دانشگاه اخذ گردید. نتایج نشان می دهد که کلیه متغیرهای مورد بررس شامل پرداخت به پزشک پرداخت به غیر پزشک، درآ»د نقدی و بیمه ای و همچنین اسناد وصول شده درآمدی به بیمه ها در قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت داری تفاوت معنی داری در سطح 5 درصد است. پرداخت به پزشک و غیر پزشک در بعد از اجرای طرح مبتنی بر عملکرد نسبت به قبل از آن که پردخت به روش نظام نوین بوده به ترتیب دارای رشد ی معادل 2/63 ، 1/98 برابر بوده است و همچنین درآمد نقدی بیمه ای، در آمد کل و اسناد وصول شده بیمه ای به ترتیب دارای رشدی معادل 1/21، 1/75، 1/66، 1/77 برابر می باشد. به نظر می رسد که موفقیت همیشگی طرح در گرو تداوم پرداخت کمک های وزارت متبوع بوده در غیر این صورت ادامه طرح به لحاظ حفظ شرایط فعلی مراکز درمانی به منظور ارائه خدمات مطلوب به بیاران مراجعین و ایجاد رضایتمندی آنها در آینده امکان پذیر نخواهد بود.

کلیدواژه ها

وضعیت مالی، نظام نوین مالی، مبتنی بر عملکرد، تحول نظام سلامت، کردستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.