بررسی و بهره وری آب کشاورزی در گندم(منطقه شیب آب سیستان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کیخا

عضو هیئت علمی پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل

چکیده

با توجه به وضعیت استان از نظر موقعیت ، توپوگرافی و ارتفاع هر ساله شاهد حجم زیاد بارش به صورت برف می باشیم که در نهایت در اوایل بهار تاثیر زیادی در افزایش دبی رودخانه ها دارد.در منطقه مورد نظر ایستگاه برف سنجی جهت محاسبات هیدرولوژیکی برف وجود نداشت .در این تحقیق با توجه به روش تجربی ساتیس چاندار، ضریب برف گیری حوزه محاسبه شد. در این روش ارتفاع آب معادل برف،برابر درصدی از بارش ماهانه می باشد که این درصد معادل ضریب برفگیری محاسبه شده در روش چاندار است.بر همین اساس بیشترین و کمترین درصد برفگیری حوزه ‏در ماههایی که احتمال بارش به صورت برف وجود دارد به ترتیب در دی ماه ‏برابر 62 ‏درصد و اردیبهشت ماه ‏برابر 2/8 ‏درصدبود. با توجه به تنوع کاربردی مناطق در حوزه مورد نظر ، ضریب هرز آب مربوط به هر قسمت محاسبه و سپس از طریق میانگیری وزنی ، ضریب سیلابی زیر حوزه ها مشخص شد. مقادیر شدت بارش برای منطقه در دوره باز گشت های مختلف و به تفکیک زیر حوزه ها محاسبه شد. محاسبه دبی اوج سیلاب از روش استدلالی صورت گرفت.با توجه به وضعیت حوزه دو راهان و وجود شرایط مسامحد جهت کاهش ریسک پذیری و بر اساس ارتفاع رواناب ناشی از بالاترین بارش شش ساعته محتمل (PMP ‏) هیدروگراف سیلاب طرح برای این حوزه ‏بر آورد گردیدو درنهایت دبی ویژه ‏و حجم سیلاب تعیین شد و احداث بندهای خاکی و سنگی ملاتی درحوزه پیشنهادشد

کلیدواژه ها

بیلان هیدرولوژی،حوزه ی دوراهان،ضریب برف گیری،روش تجربی ساتیس چاندار،حجم سیلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.