توسعه مدل پیش بینی نرخ انتقال بار رسوبات معلق در سیستم رودخانه ای با استفاده ازروش گروهی کنترل داده ها (GMD)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI12_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ایوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی ،دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدمهدی احمدی

استادیار بخش مهندسی آب،دانشگاه شهید باهنر کرمان

کوروش قادری

استادیار بخش مهندسی آب،دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

برآورد میزان انتقال بار رسوبات معلق حمل شد. توسط رودخانه در اجرای پروژه ‏های مهندسی آب از همیت بالایی برخوردار است. پدیده ‏انتقال رسوب به علت آنکه ناشی از پراکنش تعداد زیادی از پارامترهای هیدرولیکی و رسوبی است دارای پیچیدگی های خاصی است. برای شبیه سازی این چنین پدید ه ‏هایی، می توان از روش های داده ‏محور استفاده نمود. یکی از انواع این روش های داده محور روش گروهی کنترل داده ‏ها (GMDH) می باشد که یک رویکرد خودسازماندهی داده بوده ‏که به تدریج مدل های پیچیده تری در طول ارزیابی عملکرد مجموعه داده های ورودی و خروجی تولید می کند. در پژوهش حاضر، با استفاده از روش گروهی کنترل داده ها یک مدل جهت پیش بینی نرخ انتقال رسوب در سیستم رودخانه ی توسعه داده شده است. جهت بررسی کارایی مدل از داده های دو ایستگاه ریوو الکانو و کویی برادا ستفاده شده ‏است. در مرحله ارزیابی مدل از آزمونهای آماری R2ٍوCE ،MSE ‏استفاده شده ست. نتایج پیش بینی شده توسط مدل دارای دقت مطلوبی بود و مقادیر به دست آمده ‏برای پارامترهایR2ٍوCEدر محدود. 0/91 ‏تا 0/97 ‏قرار داشت. مقایسه نتایج به دست آمده از مدل با سایر مدلها نشان داد که روش گروهی کنترل داده ها نسبت به سایر انواع روش ها از قابلیت بالاتری جهت پیش بینی و شبیه سازی نرخ انتقال رسوب در رودخانه ها برخوردار است.

کلیدواژه ها

نرخ انتقال رسوب،شبیه سازی،شبکه عصبی،روش گروهی کنترل داده ها(GMDH)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.