میکروفاسیس و محیط رسوبی سازند دلیچای در برش یلکلو، شمال شاهین دژ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: SGSI19_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر شاهدی کندرود

دانشجویی کارشناسی ارشد چینه نگاری و فسیل شناسی ، گروه زمین شناسی ، دانشگاه ارومیه

علی اصغر ثیاب قدسی

هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه ارومیه

حسین مصدق

هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

در این مطالعه یک رخنمون مربوط به سازند دلیچای(ژوراسیک میانی) در برش یلکلو شمال غرب شاهین دژ با ستبرای 104 متر مورد بررسی قرار گرفت. در این منطقه سازند دلیچای گسترش خوبی داشته و از مارن، سنگ آهک و سنگ آهک مارنی تشکیل شده است. این سازند با مرز ناپیوسته و هم شیب بر روی سازند شمشک قرار گرفته و توسط سازند لار به صورت پیوسته و هم شیب پوشیده شده است. بر اساس مطالعات میکروسکوپی مقاطع نازک تهیه شده از سنگ آهک ها، سه نوع میکروفاسیس شناسایی شده است که عبارتند از: بیوکلست مادستون، بیوکلست وکستون و بیوکلست پکستون. این میکروفاسیس ها می توانند با رخساره های استاندرد ویلسون SMF1 ، SMF٣ و SMF5 مطابقت داشته باشند که نشان دهنده کمربندهای رخساره ای 1(دریای عمیق)، 2 (شلف عمیق) و 4 (اسلوپ) (FZ١, FZ٢, FZ4) هستند. بنابراین محیط تشکیل سازند دلیچای در برش مورد مطالعه یک محیط دریایی عمیق و آرام می باشد.

کلیدواژه ها

میکروفاسیس؛ محیط رسوبی؛ سازند دلیچای؛ شاهین دژ؛ یلکلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.