میکروفاسیس و تفسیر محیط رسوبی سازند تیرگان در نواحی مرکزی کپه داغ (جنوب شیروان-برش پیرشهید و برش شرق گلیان) ، شمال شرق ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: SGSI19_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان شریفی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

رضا موسوی حرمی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

اسداله محبوبی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

سازند تیرگان به سن کرتاسه پایینی ( بارمین – آبسین ) در حوضه رسوبی کپه داغ عمدتاً از سنگ های کربناته االیتی- اربیتولینی تشکیل شده که به طور همشیب بر روی سازند سیلیسی آواری شوریجه و در زیر سازند آهکی-مارنی سرچشمه قرار گرفته است. به منظور مطالعه این سازند در نواحی مرکزی کپه داغ (جنوب شیروان)، دو برش چینه شناسی از آن به ضخامت 127/8 متر (برش پیرشهید) و 179/9 متر (برش شرق گلیان) انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات پتروگرافی این سازند در این دو برش منجر به شناسایی چهار مجموعه رخساره ای کربناته دریای باز Open Marine سد Barrier لاگون Lagoon و پهنه جزرومدی Tidal Flat که شامل 20 رخساره می باشد، شده است. با توجه به رخساره های سنگی می توان محیط رسوبی این سازند را یک پلاتفرم کربناته کم عمق از نوع رمپ در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

سازند تیرگان؛ کرتاسه زیرین؛ میکروفاسیس؛ محیط رسوبی؛ کپه داغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.