زمین شناسی، کانی شناسی و ژئوشیمی لامینه های آهن در توالی رسوبات آواری کامبرین، کوههای میشو، شمال غرب ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: SGSI19_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد حمامی پور

فارغالتحصیل کارشناسی ارشد زمینشناسی اقتصادی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مهدی موحدنیا

دانشجوی دکتری زمین شناسی اقتصادی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

فرهاد نوبهار

دانشجوی کارشناسی ارشد چینهشناسی و فسیل شناسی، گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه

چکیده

محدوده مورد مطالعه در شمال غرب ایران و 60 کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده است. از لحاظ تقسیم بندی زونهای ساختاری ایران، این محدوده بخشی از زون البرز غربی- آذربایجان میباشد. محدوده سنی سنگهای برونزد یافته در این منطقه از پرکامبرین تا پرمین متغیر بوده و شامل سازندهای کهر، سلطانیه، باروت، زاگون، لالون، میلا و درود میباشد؛ که در برخی از نقاط، در زمان بعد از سیلورین تحت تأثیر گرانیت میشو قرار گرفته و متحمل دگرگونی مجاورتی شدهاند. کانه زایی آهن به صورت لامینه و دانه پراکنده و همروند با لایهبندی ماسه سنگهای آرکوزی سازند لالون رخ داده است. بر اساس مطالعات صحرایی و میکروسکوپی رخداد کانه زایی آهن در کوههای میشو به صورت دانه پراکنده و یا تناوبی از نوارهای مگنتیت ، هماتیت، روتیل با کانی های کوارتز و فلدسپات، و با ستبرای متغیر 1 میلی متر تا 20 سانتی متر می باشد. بر اساس مطالعات هماتیت، روتیل با کانی های کوارتز و فلدسپات، و با ستبرای متغیر 1 میلی متر تا 20 سانتی متر می باشد. بر اساس مطالعات کانه نگاری مگنتیت و هماتیت مهمترین کانه ها در منطقه مورد مطالعه میباشند، کانی روتیل نیز در همراهی با آنها قرار دارد. بر اساس نتایج آنالیزهای ICP-OES فراوانی آهن در بخش پر عیار به طور متوسط در حدود 12 درصد می باشد و آهن بیشترین ضریب همبستگی مثبت را با تیتانیوم 0/97 و وانادیوم 0/82 نشان می دهد.

کلیدواژه ها

لامینه های آهن، ماسه سنگ لالون، کوههای میشو، شمال غرب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.