مطالعه برخی گروه های عملکردی پروتئین و نقش آنها در پاسخ به تنش خشکی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF04_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1002
نویسندگان
استادیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور
استادیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور
چکیده
پروتئومیک بعنوان روشی که پروتئین های یک ارگانیسم، بافت یا سلول خاص را تجزیه و تحلیل می کند، تعریف می شود. واژهپروتئوم تمام پروتئین های بیان شده در ژنوم می باشد. برخلاف ژنوم که ثابت است، پروتئوم در طی زمان و در پاسخ به پیام هایداخلی و خارجی سلول در حال تغییر است. درک مکانیسم پاسخ به تنش خشکی در راستای توسعه ارقام متحمل به تنش خشکیانجام می گردد. خشکی باعث تجمع گروه پیچیده ای از پروتئین ها می شود که از سلول ها در برابر خسارتهای ناشی از آن حفاظتمی کنند. این پروتئین ها شامل چاپرون ها، LEAs و بازدارنده پروتئینازی هستند. اگرچه بخش عمدهای از پروتئین های درگیر هنوزناشناخته هستند اما در مجموع بیشترین تعداد پروتئین های پاسخ دهنده به تنش خشکی مربوط به پروتئین های دخیل در متابولیسمکربوهیدرات بودند. در این گروه عملکردی بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی و مسیرهای متابولیکی از قبیل واکنش نوری فتوسنتز،چرخه کالوین، بیوسنتز قندها، گلیکولیز و ... وجود دارند. در نتیجه میزان مشارکت بالای پروتئین ها در این گروه نشان دهنده اهمیتبالای این دسته از پروتئینها در رشد و نموی گیاه و مقابله با تنش خشکی است. در این مقاله به مطالعه گروه های عملکردیپروتئینی با رویکرد پاسخ به تنش خشکی پرداخته میشود تا در جهت شناسایی بهترین و مؤثرترین مسیرهای متابولیکی پام برداشته شود.کلیدواژه ها
تنش خشکی، گروه های عملکردی پروتئین، پروتئومیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.