بررسی نقش نوع راهبرد سازمان در موفقیت برنامه های مدیریت کیفیت فراگیر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: IMESC01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا واعظی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

راهله یاری

دکتری DBA دانشگاه بوردو فرانسه

سارا کهربایی

دانشجوی دکتری مدیریت رفتاری پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا ذبیحی

عضو هیات علمی گروه مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

چکیده

طی دهه های اخیر، سازمان ها از مدیریت کیفیت فراگیر به منظور دستیابی به مزیت رقابتی و کسب سهم بیشتری از بازار بهره برده اند. اما همواره به نتایج رضایت بخش دست نیافته و یا حتی در محیط رقابتی متفاوت برنامه های مدیریت کیفیت فراگیر نتایج یکسانی را نشان نداده اند. لذا هدف این تحقیق بررسی نقش راهبردهای رقابتی در رابطه ی بین برنامه های TQM و عملکرد سازمان است. بدین منظور با استفاده از روش کتابخانه ای و مرور ادبیات، ابتدا به معرفی مولفه های موفقیت در استقرار مدیریت کیفیت فراگیر پرداخته و اصلی ترین مولفه های TQM و تاثیر هر یک از آن ها بر عملکرد سازمان بیان شده است. همچنین تاثیر هریک از راهبرد های سه گانه رقابتی رهبری هزینه، تمایز و تمرکز بر عملکرد سازمانی تعریف شده و در نهایت آن دسته از مولفه های TQM که بر عملکرد سازمان موثر می باشند، استخراج شده است.نتیجه ی این تحقیق فرضیاتی از نقش تعدیل گری راهبرد رهبری هزینه در تاثیر مولفه های TQM را بر عملکرد سازمان بیان و در انتها براساس ادبیات موضوع یک مدل پژوهشی برای انجام مطالعات بیشتر ارائه می دهد. نتایج این تحقیق به سازمان ها کمک خواهد نمود تا بهترین برنامه TQM را متناسب با راهبرد رقابتی خود برای دستیابی به نتایج بهتر بکارگیرند.

کلیدواژه ها

مدیریت کیفیت فراگیر ، راهبرد رهبری هزینه ، راهبرد تمایز ، راهبرد تمرکز ، عملکرد سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.