ارزیابی خوشه مبل یافت آباد بر رشد و توسعه جنوب غربی تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1345
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه پیروی

کارشناس ارشد برنامه ریزی توسعه منطقه ای دانشگاه علامه طباطبایی

میلاد مبارکی نوین

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

امروزه توسعه خوشههای صنعتی نقش محوری و بارزی در سیاستهای اقتصادی و صنعتی بسیاری از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه ایفا مینماید.اگررویکردهای گذشته تمرکز بیشتری بر اقتصاد کلان و همینطور بنگاههای بزرگداشتهاند، اینک کسب و کار کوچک و خرد، احساس مسئولیت نسبت به افزایش قابلیت این واحدها، بهبود ارتباطات شبکهای، تأکید بر حمایتهای غیرمستقیم، ترکیب رقابت وهمکاری به منظور تقویت یادگیری و نوآوری، ارتقاء سطح همکاری واحدهای کوچک وبزرگ و تقویت مثلث همکاری خوشه ها ، دولت و دانشگاه مورد تأکید و توجه بیشتری قرار میگیرد. بیش از یک دهه است که توسعهصنعتی مبتنی برخوشهها بعنوان یک استراتژی نوین مورد توجه برنامه- ریزان و سیاستگذاران درکشورهای صنعتی و درحال رشد و توسعه میباشد. سازمانهای بینالمللی همچون UNIDO نیزطرحهای متعددی را در زمینه ایجاد خوشههای صنعتی و یا توسعه خوشههای صنعتی درکشورهای مختلف اجراکردهاند. دردنیا بخش قابل ملاحظهای ازفعالیتهای اقتصادی توسط صنایع کوچک و متوسط انجام میشود. این صنایع در ایران به دلیل فقدان استراتژیهای توسعه مبتنی بر ساختارهایصنعتی موجود نتوانستهاند سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی و ایجاد ارزش افزوده داشته باشند. صنعت مبلمان از بنگاههای کوچک و متوسط تشکیل شدهاست که درآمدزا، اشتغالزا و باارزش افزوده بالا هستند. در این پژوهش خوشهصنعتی مبل مورد ارزیابی قرار گرفته که به دلیل گستردگیاین خوشه، بازار مبل یافتآباد مورد ارزیابی قرار گرفته است.در این پژوهش شاخصهای توسعه با توجه به نظریات مختلف تدوین گردیده و سپس در قالب پرسشنامه توزیع گردید و در نهایت پاسخهای پرسشنامه با استفاده از آمار توصیفی و از طریق نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با توجه به بررسیهای به عمل آمده خوشه مبل در منطقه مورد بررسی، موجبات توسعهاقتصادی، بهبود فضایشهری، تحرکاجتماعی، توسعه اجتماعی، کاهش آلودگیهای صوتی و فضایی، زیباسازی منطقه و افزایش قیمتهای زمین منطقه مورد بررسی را فراهم کرده است.

کلیدواژه ها

خوشه مبل، بازار مبل یافت آباد،توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.