بررسی سامانه روشنایی طبیعی لوله خورشیدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تابان شیرانی

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

مقدی خدابخشیان کنارکی

استادیار دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

چکیده

در ایران به طور متوسط سالیانه بیش از 282 روز آفتابی گزارش شده که بسیار قابل توجه است ولی استفاده مستقیم از نورخورشید جهت روشنایی چندان مورد توجه قرار نگرفته است، در حالی که با پیشرفت تکنولوژی روش های جدید و کارآمدی دراین رابطه ابداع گردیده است. یکی از این روش ها استفاده از مجاری یا لوله های خورشیدی می باشد. هدف از به کارگیری انواع سیستم های روشنایی طبیعی رساندن نور طبیعی به فضاهای فاقد پنجره و یا دور از پنجره و کاهش مصرف انرژی می باشد.یکی از این سامانه ها لوله های خورشیدی است که به تأمین روشنایی بناها با پلان عمیق و ارتفاع زیاد و ساختمان های فشرده میپردازد. در مقاله حاضر سامانه لوله خورشیدی مورد بررسی قرار گرفته و به مقایسه این سامانه با پنجره های عمودی و نورگیرهای سقفی پرداخته شده است؛ سپس مزایا و محدودیت های لوله های خورشیدی و آگاهی های لازم برای کاربران این سامانه ذکر گردیده است.تحقیقات صورت گرفته از نوع کاربردی و به شیوه توصیفی می باشد و جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و با بهره گیری از کتب و مقالات علمی صورت گرفته است

کلیدواژه ها

لوله خورشیدی،روشنایی طبیعی، سیستم های روشنایی، مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.