شناخت الگوهای معماری پایدار در خانه حاج رئیس واقع در بافت قدیم بوشهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0823
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا قاراخانی

عضو هیئت علمی گروه معماری،واحد سوادکوه،دانشگاه آزاد اسلامی،سوادکوه،ایران

آرمین ابراهیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه معماری،واحد سوادکوه،دانشگاه آزاد اسلامی،سوادکوه،ایران

چکیده

طراحی پایدار یکی از مباحثی است که اخیرادر کشور ما مطرح شده و مورد توجه قرارگرفته است . نگاهی گذرا به معماری بومی مناطق مختلف ایران ، بیانگر شناخت خصوصیات اقلیمی پهنه های متنوع ایران و چاره اند یشی نیاکان ما برای استفاده هر چه بیشتراز عناصر طبیعی و مقابله با ناهنجاری های اقلیمی – محیطی آن دارد . معماری بومی بوشهر، شهری که دارای هویت معماری و شهرسازی و از نقاط شاخص سواحل خلیج فارس می باشد،دقیقا منطبق با شرایط محیطی و اقلیمی می باشد. بنابراین شناخت این معماری و راه کارهای بومی آن زمینه ارزشمندی برای استفاده از آنها در بناهای جدید ایجاد میکند . در این تحقیق معرفی و شناخت ارزش ها و کیفیت های کالبدی به کار رفته در معماری بومی بوشهر با هدف کاربرد این راه کارهای اقلیمی – کالبدی جهت طراحی پایدار در اینمنطقه مطرح می شود . در این راستا نمونه های با ارزشی از معماری مسکونی بوشهر از جمله خانه حاج رئیس به عنوان بنایی با هویت و با سابقه تاریخی طولانی در منطقه سواحل خلیج فارس انتخاب ، معرفی و تحلیل شده پس از بررسی ، مقایسه و تحلیل ویژگی های آن راه کارهای اقلیمی – بومی مناسب جهت طراحی در این بافت ارائه شده است که امروزه به خوبی می توان از آنها برای فضاها و نیازهای جدید استفاده کرد

کلیدواژه ها

معماری بومی ، طراحی پایدار ، اقلیم گرم و مرطوب ، معماری کالبدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.