بررسی عملکرد لرزهای اتصال با مقطع کاهش یافته تیر مورب دوطرفه به ستون تحت زوایای مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_0583
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فیوض

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه خلیج فارس ، بوشهر، ایران

محمدرضا ماهینی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه خلیج فارس ، بوشهر، ایران

علی احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، دانشگاه خلیج فارس ، بوشهر، ایران

چکیده

تا پیش از زلزله سال 1991 نورثریج و زلزله 1991 کوبهی ژاپن فرض بر این بود که ساختمانهای قاب خمشی در مقابل زلزله رفتار شکلپذیری دارند، اما در این زلزلهها بیشتر ساختمانها شکستهای ترد را در اتصالاتشان تجربه کردند. اینزلزلهها علتی بر بازنگری و مطالعات آزمایشگاهی مجدد بر روی اتصالات خمشی گردید و بیانگر این موضوع بود که اتصالات خمشی بر خلاف فرضیات پیشین، شکل پذیری و اتلاف انرژی بسیار کم و شکست ترد در جوشهای بال تیر به ستون در تغییر مکانهای اندک را نشان میداد. یکی از راهکارهای پیشنهادی برای بهبود عملکرد اتصالات خمشی، اتصال با کاهش در مقطع تیر ( RBS ( به نام اتصال استخوانی ) Dogbone ( بود. در این مقاله، عملکرد لرزهای تیر با اتصال استخوانی تحت زاوایای مختلف و در دو جهت نسبت به ستون، مورد بررسی قرار گرفته است. جهت بررسی رفتارغیرخطی این اتصالات از مدلهای کامپیوتری با استفاده از روش اجزاء محدود استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان میدهد که با افزایش زاویه تیر و ستون دوران در چشمه اتصال کاهش یافته و برای زوایای بیش از 33 درجه کاهش مقاوت و سختی در اتصال ایجاد میگردد

کلیدواژه ها

اتصال استخوانی، تیر مورب، کاهش در مقطع تیر، تحلیل غیرخطی، بارگذاری چرخهای،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.