بررسی نحوه تعیین ذخایر حق بیمه عایدنشده و تاثیر آن بر صورتهای مالی میان دوره ای شرکتهای بیمه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی حسابداری، مدیریت مالی و سرمایه گذاری
- کد COI اختصاصی: CAFM04_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1467
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
دانشجوی دوره دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
یکی از مهمترین اقلام صورت سود(زیان) شرکتهای بیمه ، حق بیمه صادره می باشد که حاصل عملیات اصلی و بیمهگری شرکتهای بیمه در فروش بیمه نامه است . از سوی دیگر شرکتهای بیمه مکلف اند برای ایفای تمامی تعهداتی که بهموجب قراردادهای بیمه ای بر عهده گرفته اند ، ذخایر فنی را محاسبه و در صورتهای مالی منعکس نمایند . نکته حائزاهمیت اینکه با توجه به نوع ویژگیهای خاص صنعت بیمه ، درآمد حق بیمه در شرکتهای بیمه حق بیمه های صادره ناشیاز فروش بیمه نامه نبوده ، بلکه باید پس از استخراج ذخایر حق بیمه مربوطه ،کاهش (افزایش) ذخایر مذکور بر میزان حقبیمه صادره اعمال گردیده و سپس درآمد حق بیمه در صورتهای مالی شناسایی گردد .برای احتساب ذخایر مذکور ، دراستاندارد حسابداری 28 روشهای مختلفی در نظر گرفته شده است که بکارگیری هریک از آنها نتایج متفاوتی از محاسبهذخایر حق بیمه و درآمد حق بیمه را ایجاد می نماید.شایان ذکر است آیین نامه 58 شورایعالی بیمه نیز روش فصلی را تعییننموده که این روش رایج ترین و پرکاربردترین روش محاسبه ذخایر حق بیمه عایدنشده می باشد . این مقاله در صدد اینموضوع است که نحوه محاسبه ذخایر حق بیمه صورتهای مالی میان دوره ای را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرارداده واثرات آن را بر صورتهای مالی میان دوره ای ارائه نماید.کلیدواژه ها
استاندارد حسابداری 28 ،آیین نامه 58 شواریعالی بیمه ،صورتهای مالی میان دوره ای،ذخایر حق بیمه عاید نشدهمقالات مرتبط جدید
- پایداری کسب و کارها از طریق کارافرینی اجتماعی و قابلیت های پویا از دیدگاه کارافرینان برتر منطقه غرب ایران (قزوین، همدان، کرمانشاه)
- تاثیر نواوری های حسابداری مدیریت بر عملکرد مالی شرکت با تاثیر ادراکات بحران اقتصادی و استراتژی کسب و کار
- مدلسازی و اولویت بندی عوامل اثرگذار بر سبک رهبری تحول گرا در سازمان های دولتی (مطالعه موردی: جهاد کشاورزی استان قزوین)
- نقش حسابداری و گزارشگری زیست محیطی و اجتماعی در سیاست های کلان دولت ها
- بررسی تطبیقی ماده « ۱۷ » کنوانسیون بین المللی از دیدگاه اسلام
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.