بررسی رابطه بین عدالت سازمانی و تعهد سازمانی(مورد مطالعه: آموزش و پرورش شهرستان چالوس)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF03_506
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تشکیلات و روشها، دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی

مطهره رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تشکیلات و روشها، دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی

محمدرضا بابایی

ستادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی -

چکیده

عدالت یکی از آرمان هایی است که انسان در طول تاریخ در ابعاد اخلاقی، سیاسی و اجتماعی به آن توجه داشته است. عدالت یکی از خواسته های درونی انسان ها است. تمام انسان ها در هر زمان و مکان خواستار عدالت می باشند و همواره در زندگی خود از آن دم می زنند و از نابرابری و تبعیض بیزاری میجویند. تحقق عدالت اجتماعی بدون تحققعدالت سازمانی ممکن نیست و عدالت سازمانی تحقق در همه فعالیت ها، رفتارها و گرایش های افراد سازمانی است. این بدان معنی است که چنان چه جنبه های خوب و بد زندگی اجتماعی به صورت منصفانه و عادلانه توزیع شود افراد متعهدتر شده و تمایل بیشتری به فداکاری برای جمع نشان خواهند داد. متقابلاً هنگامی که رخدادهای ناعادلانه نمود وظهور بیشتری در روابط اجتماعی پیدا می کند افراد تمایل کمتری به وفاداری وتلاش در جهت اهداف سازمانی و اجتماعی نشان میدهند.در این پژوهش سعی کردیم تا رابطه بین ابعاد عدالت سازمانی و مولفه های تعهد سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان چالوس را تبیین نماییم. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی و از 950 نفر با توجه به جدول مورگان تعداد 274 نفر در نظر گرفته شد. در این پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد عدالت سازمانی نیهوفومورن و تعهد سازمانیآلن و اسمیت استفاده شد

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.