ارائه یک ساختار فرآیند تحلیل شبکه ای برای انتخاب سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی در محیط فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 11، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-11-43_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت الله حمیدی

استادیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (FRP) با یکپارچه کردن فرآیندهای کسب و کار بر روی یک زیرساخت سیستم اطلاعاتیف سازمان را کاراتر می کنند. انتخاب سیستم ERP مناسب، که همه استراتژی های تجاری و اهداف شرکت را تأمین کند. یک مسئله حیاتی است. شرکت ها باید یک سیستم ERP انعطاف پذیر که پاسخگوی نیازمندی های مشتری باشد را انتخاب کنند. دلیل عمده شکست اجرای ERP انتخاب سیستم نامناسب می باشد. فرآیند انتخاب نامناسب ERP، به طور قابل توجهی می تواند نه تنها بر اجراء بلکه بر عملکرد شرکت نیز تأثیر بگذارد. بنابراین، اهمیت انتخاب یک سیستم ERP مناسب قابل تأکید است. این مقاله یک مدل تصمیم گیری چند معیاره (MCDM)، برای انتخاب سیستم ERP بر اساس فرایند تحلیل شبکه ای (ANP)، معرفی کرده و کاربرد فرآیند تحلیلی شبکه فازی (FANP) را برای ارزیابی انتخاب های مختلف ERP مورد بررسی قرار می دهد. مزیت استفاده از روش FANP برای ارزیابی معیارها، وزن دهی و اولویت بندی واضح میان گزینه های انتخاب می باشد. انتخاب مناسب سیستم ERP، می تواند باعث صرفه جویی زیادی هم در هزینه ها و هم در زمان شود. فرآیند تحلیلی شبکه فازی، اولویت انتخاب ها را با توجه به معیارهای ارزیابی مشخص می کند. نتایج نشان می دهد که نادیده گرفتن تعاملات میان معیارها ممکن است به تصمیم گیری های نادرست منجر شود. به این منظور ابتدا، براساس نیازمندی ها و درخواست های اجرایی شرکت، معیارهای انتخاب ERP تعیین شدند. بعد از تعیین معیارها و بررسی گزینه های سیستم های ERP و پیشنهادات آنها، از روش فرایند شبکه تحلیلی فازی، که ابهام فرآیند تصمیم گیری را درنظر می گیرد، بهترین گزینه سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، انتخاب می شود.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)، تصمیم گیری چند معیاره، فرآیند تحلیلی شبکه فازی، انتخاب سیستم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.