ذات رسانه ها و چگونگی درک جهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPE01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید ترابی جهرمی

دانشکده صدا و سیما-قم / صدا و سیما

چکیده

وقتی به دنیای پیرامون خود نگاه می کنیم، می توانیم تفاوت هایدنیای امروز را با چند صده ی قبل به خوبی درک کنیم، دنیای کنونیپر از ابزار ارتباطی می باشد که به ما اجازه می دهد، نقاط مختلفجهان را به هم متصل کنیم و گویی که جهان به جهانی یکپارچهتبدیل شده است. به همین دلیل است که عصر حاضر را عصرارتباطات نامیده اند. عصری که شبکه های ارتباطی مانند یک تارعنکبوت کره ی زمین را به اسارت خود در آورده اند. چنین تغییراتیدر جهانی که در آن زیست می کنیم بی گمان بر نحوه ی زیست ما نیزتأثیر خواهد گذاشت و مطمئناً هر گونه تغییر در نحوه ی زیستنانسان به تغییر در نگرش اندیشه ای او خواهد انجامید. حال باید دیدکه این جهان شبکه ای بر نحوه نگاه انسان چه تأثیر گذاشته استبرای دستیابی به این پرسش مهم ابتدا با روش گردآوری کتابخانه ایبه جمع آوری داده ها و اطلاعات پرداخته ایم. سپس با روش توصیفیتحلیلی به چگونگی شکل گیری درک و معرفت انسان از جهانپیرامونش پرداخته ایم. در این راستا ابتدا از مفهوم معرفت شناسی دراندیشه ی ایمانوئل کانت آغاز کرده ایم و سپس به رابطه ی ذاترسانه ها با نحوه ی شکل گیری معرفت و نگرش انسان از جهانپیرامونش پرداخته ایم در این میان از اندیشه ی بزرگانی مانند مارتینهایدگر و مارشال مک لوهان کمک گرفته ایم. در انتها به این نتیجهدست یافته ایم که ذات رسانه ها به عنوان یک تکنولوژی در طولتاریخ بر نحوه ی نگرش ما مؤثر بوده اند.

کلیدواژه ها

عصر ارتباطات، تکنولوژی، ذات رسانه، سویگیری، معرفت شناسی، درک جهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.