حالات ژرفانگری و پهنا نگری مدیران در تصمیم گیری با استنباط از آیات قرآن کریم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و فرهنگ توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICOM02_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید اسدی سیرچی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی – تحول

چکیده

با استناد به آیات و تمثیلی زیبا از کلمه طیبه و کلمه خبیثه در قرآن کریم (ابراهیم، آیات 24 الی 27) به نظر میرسد میزان ژرفانگری و عمق نگرش انسان موجب افزایش سطح بینش آنها (در این تحقیق بطور اخص مدیران) میگردد و حالات تصمیم گیری و رفتارهای متفاوتی را ایجاد می نماید و بر همین اساس نوع شناسی افراد/ مدیران در چهار گروه ارائه شده است.هدف از این تحقیق بررسی حالات تصمیم گیری مدیران بر اساس میزان عمق در تفکر و سطح دید آن ها و استنباط سطوح چهارگانه مدیران است. از آن جایی که مدیران در هر شرایطی و حتی در موقعیت های مساوی برداشت، تصمیم، رفتار و عملکردهای متفاوتی از خود بروز می دهند؛ این تحقیق درصدد آن است تا به استناد آیات قرآن کریم علت و راهکارهای پیشنهادی افزایش و ارتقا ژرفا نگری و پهنانگری مدیران را در اخذ تصمیم مناسب و رفتار صحیح تبیین نماید.روش تحقیق کیفی بوده و از آن جایی که این تحقیق در زمینه حالات و چگونگی تفکر، تصمیم گیری و مقایسه رفتار مدیران است از نظر ماهیت مسأله، توصیفی– مقایسه ای است. استنتاج این تحقیق بیان می دارد که می توان مدیران را از نظر ژرفانگری در تفکر و پهنا نگری در بینش در چهار سطح ضعیف، خوب، عالی و ممتاز قرارداد و به تناسب میزان پهنا نگری و ژرفانگری مدیران انتظار و پیش بینی اخذ تصمیم و رفتار آنان را داشت.

کلیدواژه ها

ژرفانگری(عمق) در تفکر، پهنانگری (وسعت) در بینش، تصمیم گیری، عمل گرایی و رفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.