تحلیل سینوپتیک الگوهای فشار موثر در بارش برف سنگین استان گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 832
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید جمالی زاده

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

زهرا موسوی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

جعفر مرشدی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

چکیده

در این پژوهش به منظور تحلیل سینوپتیکی مخاطرات بارش های سنگین برف در استان گیلان، ایستگاه هایسینوپتیک استان گیلان طی دوره آماری 15ساله (2012-1997)و با استفاده از نرم افزارهای Spss ،Excel دورههای ریزش برف سنگین مشخص و به بررسی آماری داده ها پرداخته شد. همچنین با استفاده از نرم افزار GISنقشه های مورد نیاز تهیه گردید. با استفاده از نقشه های سینوپتیک، به صورت روزانه تراز سطح دریا و تراز 500هکتوپاسکال، الگوهای فشار منجر به بارش سنگین برف ارائه و به تحلیل سینوپتیکی پرداخته شد. نتایج نشان دادکه، بالاترین میزان بارش برف سنگین طی دوره آماری مطالعاتی در سال های 1998 ،2002 ،2005 ،2008 ،2011و 2012در تمام ایستگاه ها همراه بوده است و کمترین تعداد روزهای با بارش برف سنگین در سال 1999بوده است.نتایج تحلیل نقشه های سینوپتیک نشان داد که علاوه بر مواردی چون عمیق تر شدن تراف دریای خزر در تراز 500هکتوپاسکال و نفوذ زبانه های پرفشار سیبری و پرفشار مهاجر غربی در سطح زمین به شکل گیری پدیده ی دیگریچون سردچال در تراز 500هکتوپاسکال برخورد می کنیم که موجب استیلای هوای سرد وارد شده به مدت چندینروز در منطقه می شود. 70درصد از عوامل اصلی به وجود آورنده سرماهای شدید زمستان در این منطقه، وجود یکناوه عمیق بر روی شمال ایران در تراز 500هکتوپاسکال و نیز وجود یک پشته بسیار قوی بر روی اروپا در همانسطح و وجود پرفشار در سطح زمین بر روی منطقه مورد مطالعه می باشد

کلیدواژه ها

تحلیل سینوپتیکی، مخاطرات، بارش های سنگین برف، استان گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.