نقش دین و باورهای مذهبی در امید به آینده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری محمدی

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

اسماعیل خیرجو

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی

چکیده

امید به زندگی یکی از رایج ترین مسائل مطرح در جهان امروز است که ارتباط ویژه ای با حوزه دین و روانشناسی دارد. کارشناسان روانشناسیراهکارهایی را برای افزایش امید به زندگی مطرح نموده اند و اسلام نیز طی قرون متمادی موفق شده است میلیون ها نفر را در مناطقمختلف جغرافیایی و از نژادهای گوناگون به خود جذب کند و با تغییر سبک زندگی آنها، برای زندگی اجتماعی و فردی آنان قوانین خوبی ارائه نماید. بی تردید دین مبین اسلام دارای یک دستگاه روانشناسی مخصوص است که خاستگاه نخستین آن قرآن کریم می باشد.امید به معنای واقعی در ارتباط با الله مفهوم می یابد که منشأ تحولات و ایجاد انگیزه و تکاپو در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعیو ... و در نتیجه افزایش امید به زندگی می شود. پس ضروری است که مبادی و مبانی امید شناسایی گردد. در این مقاله با استفده از روشتوصیفی تحلیلی سعی شده است که مطالب مذکور بیان گردد و با بررسی منابع موجود، این مهم به دست آمد که توجه به قرآن و احادیثمعصومین (ع) در افزایش امید به زندگی انسانها می تواند به عنوان مؤثر ترین شیوه به شمار آید.

کلیدواژه ها

قرآن، روانشناسی، امید، امید به آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.