سنجش عدالت فضایی در برخورداری از شاخص های توسعه مطالعه موردی: دهستان های شهرستان سرعین
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
- کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_445
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 738
نویسندگان
دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی دکتری ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی دکتری ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
با توجه به مسئله روند فزاینده شهری شدن جهان و از جمله ایران در آینده، توجه به سکونتگاه های روستایی برای توسعهمتوازن و آمایش محیط و نیز بسترسازی شکل گیری جامعه شهری پایدار فردا بسیار ضروری و غیر قابل اجتناب است، و بهمنظور رسیدن به بهینه ترین شیوه های مداخله و توزیع عادلانه خدمات، توجه به وضع موجود سکونتگاه ها و تعریف اولویت هادر محورهای مختلف امری لازم است. از این رو این مقاله با هدف ارزیابی عدالت فضایی برخورداری از شاخص های توسعهروستایی در شهرستان سرعین انجام شده و رویکرد حاکم بر آن از نوع توصیفی - تحلیلی است. شاخص های مختلفی درابعاد بهداشتی- درمانی، آموزشی، زیربنایی، تسهیلات و تاسیسات، اجتماعی- فرهنگی، و غیره در این پژوهش با استفاده ازمدل تاپسیس مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری تحقیق دهستان های شهرستان سرعین براساس سرشماری سال 1390 می باشد. نتایج این پژوهش که با نظر به مفاهیم عدالت فضایی و بهره گیری از مدل Topsis به دست آمده بیانگرنوعی بی نظمی در پراکنش شاخص های توسعه روستایی می باشد. براساس نتایج تحقیق دهستان آلوراس با میزان تاپسیس 2/504 در رتبه اول و دهستان های آب گرم، سبلان و ارجستان به ترتیب با میزان تاپسیس 0/937، 0/890 و 0/874 در رتبه های دوم تا چهارم قرار دارند. نتایج این پژوهش که با نظر به مفاهیم عدالت فضایی بیانگر نوعی بی نظمی و شکاف درپراکنش شاخص های توسعه روستایی در دهستان های شهرستان سرعین می باشد به طوریکه فاصله بین دهستان آلوارس با دهستان ارجستان عدد 1/63 می باشد.کلیدواژه ها
عدالت فضایی، دهستان، توسعه روستایی، Topsis، سرعینمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.