ارزیابی و برآورد زمانی- مکانی تغییرات پوشش/کاربری اراضی اطراف معدن مس سونگون با استفاده از داده های چند زمانه سنجش از دور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر رسولی

استاد گروه - GIS & RS دانشگاه تبریز

مجید پیشنماز احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد - GIS & RS دانشگاه تبریز

مینا حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد - GIS & RS دانشگاه تبریز

الهام قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه تبریز

چکیده

یکی از پیش شرطهای اساسی برای استفاده بهتر از زمین، استخراج اطلاعات مربوط به الگوهای کاربری اراضی و آگاهیاز تغییرات آنها در طول زمان است. با اطلاع از درصد هر کدام از کاربریهای اراضی میتوان نسبت به پیش بینیتغییرات کاربری اراضی، پیشگیری یا کاهش بلایای طبیعی، مدیریت منابع طبیعی، ارزیابی فشارهای محیطی ناشی ازتوسعه منابع انرژی، در هر ناحیه اقدام نمود. امروزه معدن کاری، فرآوری مواد معدنی و عملیات وابسته به آنها جزفعالیت هایی با قابلیت آسیب رسانی به محیط زیست محسوب میشوند. معدن کاری در ارتباط مستقیم با طبیعت ومحیط اطراف می باشد، بنابراین اثرات قابل بحث و مطالعه ای بر محیط خواهد داشت. در این تحقیق با تجزیه و تحلیلتصاویر ماهواره ای، به ارزیابی تأثیرات معدن مس سونگون بر مناطق اطراف بخصوص پوشش های گیاهی (جنگل ها ومراتع) در طی سالهای گذشته پرداخته می شود. طبقه بندی در این پژوهش بر پایهی روش شیءگرای تصاویر ماهوارهایانجام گرفته است. پس از انجام طبقه بندی ها مشخص گردید که مساحت مرتع در ابتدا به علت تخریب جنگل ها افزایشو سپس کاهش یافته است و همچنین شاهد کاهش شدید سطح جنگلها در این دوره زمانی بودهایم و مساحت معدن نیزبا سرعت رشد متوازن در حال افزایش است.

کلیدواژه ها

کاربری اراضی، سنجش از دور، طبقه بندی شیء گرا، معدن مس سونگون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.