ارزیابی و انتخاب روش بهینه تولید مدل رقومی زمین در مناطق جنگلی شمال ایران با داده های لیدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه گمرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشگاه تفرش

مرضیه جعفری

استادیار دانشکده عمران و نقشه برداری، دانشگاه تفرش

سعید صادقیان

استادیار آموزشکده نقشه برداری، سازمان نقشه برداری کشور

زهرا عزیزی

استادیار دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

چکیده

امروزه تکنولوژی رو به رشد لیدار به دلیل قدرت نفوذ بازگشت لیزر در پوشش گیاهی برای تهیه مدل های رقومی زمین به خصوص در مناطق جنگلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تولید مدل رقومی زمین با داده های لیدار شامل دو مرحله فیلتر کردن و درونیابی می باشد. روش های مختلفی برای فیلتر کردن داده های لیدار وجود دارد که در تحقیق حاضر به مروری بر روش های مختلف می پردازیم و با ارزیابی مقایسه ای روش های مختلف فیلتر کردن، دو روش فیلتر هیبرید و شیب مبنا بر روی دو منطقه جنگلی شمال ایران پیاده سازی شدند. پس از فیلتر کردن، داده لیدار با استفاده از شبکه عصبی پرسپترون سه لایه با 5 نورون در لایه مبانی درونیابی گردید. نتایج نشان می دهد مدل رقومی زمین تولید شده توسط فیلتر هیبرید توانست به میانگین مجموع مربعات خطا (RMSE) برابر 0/114 متر و 0/195 متر به ترتیب برای منطقه اول با تاج پوشش گیاهی متراکم (تاورکوه) و منطقه دوم با پوشش گیاهی علفزار (حوزه رودخانه شصت کلاه) دست یابد که دقت قابل قبولی برای تولید مدل رقومی زمین در مناطق جنگلی شمال ایران می باشد.

کلیدواژه ها

روش های فیلتر کردن، مدل رقومیف زمین، مناطق جنگلی، شبکه عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.