تحلیل نااطمینانی نرخ ارز واقعی بر شاخص قیمت سهام صنایع بورس اوراق بهادار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: AMTM01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید زیندینی

کارشناسی ارشد، مدیریت اجرایی، مرکز آموزش مدیریت صنعتی کرمان، ایران

چکیده

شاخصقیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس یکی از معیارهای مهم در ارزیابی اقتصاد کلان به شمار میرود؛ که عوامل زیادی در شکل گیری اطلاعات و دیدگاههای طرفین بازار و قیمت سهام شرکتها موثر است. بخشی از این عوامل داخلی و بخشی نیزناشی از وضعیت متغیرهایی در خارج از محدودهی اقتصاد داخلی است. یکی از عوامل مؤثر بر شاخصقیمت سهام در هرکشور درحال توسعه مانند ایران که از درجه بالایی از نااطمینانی متغیرهای کلان اقتصادی برخوردار بوده، نااطمینانی نرخ ارز است. از این روهدف این مطالعه بررسی تاثیر نااطمینانی نرخ ارز واقعی بر شاخص قیمت سهام صنایع بورس اوراق بهادار، با استفاده از دادههای ترکیبی طی دوره زمانی1393-1388 و با استفاده ازروش panel میباشد. به این منظور، ابتدا برای محاسبه شاخص نااطمینانی نرخ ارز از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی اتورگرسیو تعمیمیافتهGARCH استفاده شدهاست، آنگاه برای بررسی تاثیر نااطمینانی نرخ ارز واقعی بر شاخص قیمت سهام صنایع روش دادههای تابلوییpanel بکارگرفتهشد. نتایج نشان داد که نااطمینانی نرخ ارز تاثیر منفی بر شاخص قیمت تمامی صنایع دارد اما این تاثیر بر برخی صنایع از جمله صنایع ساخت محصولات فلزی، فرآوردههای نفتی، لاستیک و پلاستیک، ماشینآلات و دستگاههای برقی، محصولات شیمیایی، خودرو، فلزات اساسی، کانی فلزی، ماشن آلات و تجهیزات و محصولات دارویی تاثیر معنیداری دارد؛ اما بر شاخص قیمت سهام صنایع انبوهسازی، قند و شکر، کانی غیرفلزی، کاشی و سرامیک و محصولات غذایی و آشامیدنی تاثیر معنیداری ندارد

کلیدواژه ها

نااطمینانی نرخ ارز واقعی، شاخص قیمت، روشpanel

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.