تاثیر مهارت های صادراتی در هر یک از مراحل بین المللی شدن شرکت های تولیدی- صادراتیاستان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جهت گیری های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT01_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد عالی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه مدیریت بازرگانی، تبریز، ایران

مریم رحمتی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی مهارتهای صادراتی شرکتهای تولیدی آذربایجانشرقی در مراحل مختلف بین المللی شدن پرداخته است. بر اساس ادبیات موضوع در حوزهی پژوهش حاضر،مراحل بینالمللی شدن در پنج مرحله: تمایل کم به صادرات، جستجوی فرصتهای صادراتی، صادرکننده تجربی، صادرکننده با تجربه در حوزه محدود و صادرکننده کاملا با تجربه طبقه بندی شده و سپس رابطه هر یک با شش مهارت صادراتی: منابع مالی بینالمللی و مدیریت ریسک، بازاریابی بینالملل، لجستیک تجارت بینالملل، آشنایی با مقررات تجارت بین الملل، مدیریت استراتژیک بین الملل و تحقیقات تجارت بینالملل مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که بین 72 شرکت تولیدی- صادرکننده استان آذربایجان شرقی توزیع گردید به این نتایج دست یافتیم: مهارت های صادراتی در مراحل مختلف بین المللی شدن متفاوت میباشند، در مرحله اول بین المللی شدن مهارت مدیریت استراتژیک دارای بیشترین اهمیت است.در مرحله دوم مهارت بازاریابی بینالملل ، مرحله سوم منابع مالی و مدیریت ریسک، مرحله چهارم مدیریت استراتژیک و مرحله پنجم مهارت آشنایی با قوانین و مقررات بین الملل دارای بیشترین اهمیت می باشد. همچنین بر اساس آزمون فریدمن انجام شده مهارت لجستیک تجارت بین الملل در همه مراحل بین المللی شدن مهم است و دارای اهمیت ویژه می باشد. و هر چه به سمت مراحل بالاتر میرویم اهمیت مهارت های صادراتی بیشتر میشود.

کلیدواژه ها

مهارتهای صادراتی، مراحل بینالمللی شدن، صادرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.