بررسی تطبیقی جرم احراق در حقوق اسلام، ایران و انگلستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR02_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال بیگی

استادیار گروه حقوق ، واحد عجب شیر، دانشگاه آزاد اسلامی عجب شیر، ایران

مریم شیریان نسل

مدرس گروه حقوق، واحد عجب شیر، دانشگاه آزاد اسلامی عجب شیر، ایران.

حسین بیگی

مدرس گروه حقوق، واحد عجب شیر، دانشگاه آزاد اسلامی عجب شیر، ایران.

چکیده

جرایم مختلفی که در حقوق جزا مورد بحث قرار می گیرد، جرم احراق به دلیل آن که از قدمت قابل توجهی برخوردار بوده و هم به دلیل کثرت وقوع آن در جوامع مختلف از اهمیت بسزایی برخوردار است. در عین حال اینجرم همانند سایر جرایم مالی رابطه ی تنگاتنگی با مفهوم مالکیت دارد. هدف اولی از جعل عنوان مجرمانه ی احراق در حقوق اسلام، همان تامین هدف کلی شارع مقدس برای مقابله با اعمال مفسده آور و ریشه کن کردن آن ها از جامعه است که حمایت از مالکیت خصوصی را هم تامین می کند. وانگهی در حقوق ایران بر پایه ی همین مبنای فقهی برای مرتکب جرم احراق برابر مواد 576 و 575 قانون مجازات اسلامی، ضمانت اجرای کیفری پیش بینی شده است. کما این که به موجب قانون تخریب کیفری انگلستان مصوب 1771 ، آتش زدن مال متعلق به غیر بدون عذرقانونی مستوجب حداکثر حبس دایم می باشد. بررسی ارکان و شرایط اختصاصی این جرم و تبیین ضمانت اجراهای مقرره در قبال این جرم در نظام های حقوقی یاد شده موضوع اصلی این مقاله می باشد

کلیدواژه ها

احراق، اموال، ضمانت اجرای کیفری، جبران خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.