تبیین مولفه های جهاد فرهنگی جهت دستیابی به جهاد اقتصادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام فاتح عسگرخانلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گرمی، ایران

شهرام فاتح عسگرخانلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گرمی، ایران

محسن صادقی

گروه جغرافیای پزشکی ، واحد اردبیل ،دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل،ایران

میرحجت سردارپور

گروه مدیرت اجرایی ، واحد گرمی ،دانشگاه آزاد اسلامی گرمی،ایران

چکیده

ارزش ها و باورهاى فرهنگى حاکم بر جامعه و به طور کلى، جهان بینى و اعتقادات مذهبى افراد نقش تعیین کننده اى دررفتار اقتصادى آنان و روند توسعه و میزان آن دارد. ارزش هاى یک جامعه فراتر از توسعه اقتصادى جهت گیرى و نتایجتوسعه را تحت الشعاع قرار مى دهد و سرمایه انباشته شده مادى و انسانى در اختیار ارزش ها و اعتقادات جامعه مى » حیات « گذارد. اما این که چگونه یک جامعه، توسعه اقتصادى را با ارزش هاى خود بیامیزد بستگى به تعریفى دارد که ازارائه مى دهد و حدّى که میان مادیّت و معنویت قایل است. باید گفت، شکل اصلی تمام فعالیت های نظام یک کشور از ماهیت فرهنگی آن، هویت و رنگ می گیرد. به عبارتی حفظ یک نظام گرچه به ظاهر، بستگی به پویایی و استقلال فعالیت های سیاسی و اقتصادی دارد، ولی نحوه فعالیت در اقتصاد و یا سیاست گذاری در بخش های دیگر متأثر از فرهنگ آن نظام اجتماعی است. فرهنگ، ارزش ها و باورهای آن، علت محدثه و ایجادی اقتصاد، سیاست و فعالیت های دیگر اجتماعی است. از این رو استقلال، موجودیت و تداوم آنها، بستگیبه نوع فرهنگ یا ارزش ها و باورهایی است که این حرکت بر پایه آن شکل گرفته است. اکنون این تفکر وجود دارد که مبنای هر نوع توسعه، توسعه فرهنگی است و از آن جا که دغدغه و شعار اصلی کشور اسلامی ما در حال حاضر جهاد اقتصادی است و از آنجایی که مبنای این جهاد، انسان) موجودی فرهنگی( می باشد. زیربنای توسعه حقیقی و پایدار نیز جهاد فرهنگی خواهد بود. پژوهش حاضر به عنایت به عنوان به شیوه توصیفی وازنوع تحلیل اسنادی انجام وکلیه منابع ومراجع مرتبط مورد بررسی واقع شده است.

کلیدواژه ها

جهاد اقتصادی، جهاد فرهنگی، اسلام، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.