تبیین اهمیت جانشینپروری در مدیریت منابع انسانی؛ با تمرکز برتوسعه شایستگیها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF03_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 895
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی منابع انسانی دانشگاه آزادواحد رفسنجان

محمد دانش

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی منابع انسانی دانشگاه آزادواحد رفسنجان

محمد ضیاالدینی

استادیار،گروه مدیریت دولتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان،رفسنجان،ایران

چکیده

در دنیای رقابتی و پیچیده امروز، سازمانها با چالشهای متعددی مواجه هستند؛ یکی از چالشهای اساسی که هر سازمانی با آن روبرو است، خالی ماندن پستهای سازمان، بویژه پستهای کلیدی سازمان است که میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. بنابراین راه چاره این چالش رامیتوان از طریق توجه به مقولهای به نام جانشینپروری هموار ساخت. برخی صاحب نظران، موضوع جانشینپروری را دومین چالش اساسیپیشروی سازمانهای امروزی قلمداد میکنند و بر این باورند که اگر سازمانها، برنامههای مدون استراتژیک برای جانشینپروری بویژه در مشاغل کلیدی مثل مدیران ارشد و نقشهایی نظیر رهبری نداشته باشند، با مشکلات بسیاری روبهرو خواهند بود. به همین منظور، این الزام وجود دارد تا برنامه و طرحی مناسب برای مقابله با چنین چالشهایی صورت پذیرد. از این رو در این مقاله هدف این است که ضمن مروری بر ادبیات جانشین-پروری، مزایای برخورداری از آن و همچنین چالشهایی که بر سر راه آن وجود دارد، به این موضوع پرداخته شود که مدلهای شایستگی و استراتژیها چه کمکی به پیادهسازی برنامههای جانشینپروری میکنند. شیوه گردآوری مطالب در این پژوهش، روش کتابخانهای بوده و از کتب و مقالات داخلی و خارجی متعددی بهره گرفته شده است

کلیدواژه ها

جانشینپروری،اهداف جانشینپروری،برنامه ریزی جانشین پروری،مدیریت رفتار سازمانی، توسعه شایستگیها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.