ارائه روشی جدید مبتنی بر عامل های سیار به وسیله اعتماد برای تشخیص و جلوگیری از حمله سینک حول در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در فناوری اطلاعات، کامپیوتر ومخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCC01_392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات مخابرات امن، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

سیدامین حسینی سنو

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه فردوسی مشهد

حسن شاکری

استادیار گروه فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم به علت ماهیت بی سیم، چندپخشی بودن رسانه انتقال و محدودیت منابع،نسبت به حملات امنیتی آسیب پذیر می باشند؛ به همین دلیل ساختارهای امنیتی مورد استفاده درشبکه های بی سیم سنتی برای شبکه های حسگر بی سیم مناسب نخواهند بود. علاوه بر این به دلیل قرارگرفتن گره ها در یک محیط خطرناک که به لحاظ فیزیکی تحت حفاظت نیستند، این شبکه ها درمعرض آسیب های بیشتری قرار می گیرند. اخیراً مدیریت اعتماد به عنوان یک مکانیزم امنیتی مؤثربرای شبکه های حسگر بی سیم پیشنهاد شده است. روشهای مدیریت اعتماد جهت تشخیص رفتارناهنجار گره های شبکه به کار گرفته می شوند. همچنین در طی سالهای اخیر، محققان به منظور غلبهبر محدودیت های گره های حسگر، استفاده از عامل های سیار را به عنوان روشی جدید و هوشمندبرای کاربردهای توزیع شده رواج داده اند. در این مقاله، یک مکانیزم امنیتی جدید مبتنی بر عامل-های سیار به وسیله اعتماد برای کشف و جلوگیری از حمله سینک حول پیشنهاد شده است. سینک-حول یکی از خطرناکترین حملاتی است که بر روی لایه شبکه از پشته پروتکلی فعالیت می کند.عملکرد این حمله به این صورت است که گره مخرب سعی می کند با اعلام اطلاعات مسیریابیجعلی، ترافیک شبکه را جذب کند و سپس بستهها را ارسال رو به جلو نمی کند. نتایج شبیه سازیحاکی از آن است که روش پیشنهادی علاوه بر برطرف کردن معایب امنیتی روش قبلی، عملکردقابل قبولی نیز از نظر پارامترهای میانگین مصرف انرژی و نرخ بسته های گم شده دارد و سربار ناشیاز حضور عامل ها در شبکه را نیز نسبت به روش قبلی به طور چشمگیری کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

امنیت، اعتماد، عامل سیار، حمله سینکحول، شبکه های حسگر بی سیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.