ارائه روش جدید تولید کلید رمزنگاری جویباری به کمک آتوماتای سلولی و الگوریتم مورچگان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در فناوری اطلاعات، کامپیوتر ومخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCC01_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام فناعتیان

گروه فنی و مهندسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت، ایران

منصور امینی لاری

گروه فنی و مهندسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت، ایران

امین کشاورزی

گروه فنی و مهندسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت، ایران

چکیده

رمزنگاری عبارت است از یک نظام یا الگوی ریاضی/منطقی که بر اساس آن اطلاعات و مفاهیم آشکار و قابل فهم برایهمگان، طبق روالی برگشت پذیر به اطلاعاتی نا مفهوم و گنگ تبدیل می شود. طبق اصل کرکهف چون قرار نیست هیچنکته ای در بطن الگوریتم رمزنگاری و روال معکوس آن (یعنی رمزگشایی) مخفی بماند لذا در تمام الگوریتم هایرمزنگاری، به پارامتری به نام کلید رمز احتیاج است که با تغییر آن ماهیت گنگ و مبهم اطلاعات رمزشده به نحو غیرقابلپیش بینی تغییر می کند.در رمزنگاری، آتوماتای سلولی به عنوان مولد کلید در رمزنگاری جویباری استفاده می شود. دراین مقاله یک طرح برای یافتن قوانین بهینه در زمینه تولید اعداد تصادفی مبتنی بر آتوماتای سلولی مطرح شده است کهاز الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان استفاده می کند. نتایج ارزیابی طرح پیشنهادی نشان دهنده کیفیت بالای مولدمطرح شده میباشد. این مولد به حداکثر بی نظمی، کیفیت بالای اعداد تولید شده و همچنین سرعت بالا دست یافتهاست.معیار اصلی ارزیابی دنباله های تولیدی توسط هر یک از روش های فوق، طول دوره تناوب آنها و میزان تصادفی بودنالگوی موجود دردنباله هاست. این دو معیار، از طریق انجام مجموعه ای از آزمونها قابل ارزیابی هستند و شرط کارایی هریک از این روشها، آن است که دنباله تولیدی آنها، حداقل برخی آزمونها را با موفقیت سپری نماید.مولدهای اعداد شبهتصادفی، آزمون های اعداد شبه تصادفی، مفاهیم موردنیاز مقاله از جمله آتوماتای یادگیر، آتوماتای یادگیر سلولی،الگوریتم ژنتیک و الگوریتم کلونی مورچگان پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

آتوماتای سلولی، مولد اعداد تصادفی، رمزنگاری جویباری، الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.