تاثیر پخش سیلاب بر حاصلخیزی خاک در ایستگاه پخش سیلاب سرچاهان استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED04_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2082
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زارع مهرجردی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

مهدی سلطانی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

جلال برخورداری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

کورش کمالی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

چکیده

سیلاب ها همواره حاوی مواد محلول و معلق فروانی هستند که از منشاهای مختلف حمل می شوند. مواد محلول و معلق همراه سیلاب که حاصل از فرسایش لایه سطحی و حاصلخیز خاک حوزه آبخیز بالا دستاست حاوی مواد غذایی و املاح مختلف دیگر می باشند. به تدریج با ته نشست و انباشت رسوبات، به مرور زمان در اکثر موارد باعث افزایش حاصلخیزی خاک، بهبود بافت خاک و اصلاح سایر خصوصیات فیزیکی وشمیایی در پهنه ها پخش می شود و یا در برخی موارد نیز ممکن است اثر منفی درخاک ایجادکند. همچنین سیلاب ها با به جا گذاشتن بقایای گیاهی و فضولات حیوانی که از اراضی بالا دست حمل کرده اند. بر روی عرصه های پخش سیلاب، باعث افزایش مواد الی خاک و در نتیجه حاصلخیزی آن می شوند. در این زمینه احمدیان یزدی (1382) طی بررسی عملکرد پخش سیلاب جاجرم خراسان بیان میکندکه سالانه به هنگام وقوع مقادیر متنابهی خاک حاصلخیز در اثر فرسایش ابی به همراه فضولات دامی که در فصل چرا در ارتفاعات باقی مانده از حوزه آبخیز به عرصه پخش سیلاب سرازیر گردیده وباعث حاصلخیز شدن عرصه پخش که معمولا دارای خاک بسیار فقیر هستند میشود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.