ارزیابی نیاز لرزه ای سازه های مهاربندی شده کمانش ناپذیر با استفاده از جداگرهای لرزه ای

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS04_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قاسمی

دانشیار گروه عمران دانشگاه سیستان و بلوچستان

عباس قاسمی

استادیار گروه عمران دانشگاه سیستان و بلوچستان

هادی کشتگر

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

سیستم مهاربندی کمانش ناپذیر یکی از جدیدترین سیستم های مهاربندی می باشد که به دلیل جلوگیری از کمانش بادبندقابلیت جذب انرژی بسیار بیشتری را نسبت به سیستم های رایج مهاربندی دارا می باشد. سازه های مسلح به مهاربند کمانشناپذیر ازجمله معدود سازه های مقاوم در برابر زلزله هستند که دو خصوصیت سختی جانبی بالا و قابلیت فوق العاده دراستهلاک انرژی زلزله را به طور همزمان دارا می باشند. اکثر روش های مقاوم سازی سازه ها در برابر زلزله از قبیل نصب اعضا یمهاربندی در قاب ها و یا افزودن دیوار برشی بر اساس این فرض استوارند که نیروی منتقل شده به سازه توسط زلزله در بینعناصر مقاوم لرزه ای که به این منظور تعبیه شده اند توزیع و تحمل گردد . روش دیگر ی که در دهه ها ی اخیر موردتوجهواقع شده است تعبیه و نصب سیستم جداساز در محل اتصال سازه به پی به عنوان مانعی برای انتقال کامل نیرو و انرژی زلزله ازپی به سازه می باشد. درواقع جداساز لرزه ای یک روش طراحی لرزه ای مقاوم است که به جا ی افزایش ظرفیت لرزه ای سازهمبتنی بر کاهش نیاز لرزه ای می باشد. لذا در این مقاله سعی می گردد با استفاده از نرم افزار OpenSees تأثیر مهاربندهایکمانش ناپذیر و جداگرهای لرزه ای بر پاسخ های لرزه ای از قبیل جابجایی نسبی برش طبقات و مکانیسم مطلوب در سازه هایفولادی بررسی گردد. همچنین تأثیر جداگرهای لرزه ای بر پاسخ سازه های دارای مهاربندهای کمانش ناپذیر در مقایسه با قابخمشی و نیز تأثیر حرکات نزدیک گسل در مقایسه با دور از گسل در این سازه ها موردبررسی قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

ارزیابی لرزه ای مهاربند کمانش ناپذیر جداساز لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.