نگرش و تاثیر آن بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF03_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 9693
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،گروه روان شناسی، ایران.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
چکیده
نگرش به عنوان یک حالت آمادگی روانی و عصبی، از طریق تجربه سازمان یافته، تاثیر هدایتی یا پویا بر پاسخ های فرد در برابر کلیه اشیا و یا موقعیت هایی که به آن مربوط می شود، دارد و بخشی از انگیزه های افراد برای عملی خاص را توجیه می کند. نگرش دانش آموزان نسبت به درس نیز برآیندی از مجموعه تجربیات گذشته و تصورات آنان از رابطه بین تکلیف یادگیری جدید با مجموعهوسیع تر از اهداف، مقاصد و انتظارات آنان در آینده است. توجه به نگرش ها از این رو حائز اهمیت است که پیش بینی رفتار و شناخت شخصیت افراد را فراهم می آورد. در فرآیند تکوین و شکل گیری نگرش ها از طریق یادگیری اجتماعی و یا کسب تجربه های شخصی، نظام باورها؛ تجربیات و نیازهای فرد نقش مهمی را ایفا می نمایند. در امر آموزش مهم ترین عامل تعیین کننده علاقه مندی و یابی علاقگی دانش آموز نسبت به درس و تکالیف مختلف یادگیری، تجارب موفقیت آمیز و یا شکست های او در یادگیری دروس مختلف است و اگر دانش آموز در طی سال های مدرسه، تجارب موفقیت آمیزی را کسب کند به تدریج بر علاقه ی او نسبت به یادگیری دروس مختلف و کل محیط مدرسه افزوده می شود و مفهوم مثبتی از خود در او ایجاد می گردد. اگر چه نگرش ها به طور نسبی پایدار هستنداما معلم توانمند، با توجه به این حقیقت که نگرش و رفتار در زمینه های مختلف زندگی روزمره؛ در هم تنیده شده اند، همگام با مشارکت خانواده در برنامه های آموزشی و تربیتی مدارس به منظور ایجاد نگرش های مثبت، با به کارگیری راه ها و منابعی که نگرش مثبت از طریق آن ها افزایش می یابد در کنار توجه به ویژگی علاقه مندی، الگودهی، گرما بخشی و هم حسی شخصیت خود او ؛ گامی موثر در ایجاد نگرش مثبت و در نتیجه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان خویش بر می دارد.کلیدواژه ها
نگرش یادگیری پیشرفت تحصیلی-مقالات مرتبط جدید
- مروری بر مفاهیم هوش مصنوعی و اثرگذاری آن بر مباحث آموزشی
- بررسی رابطه میزان استفاده از نتفلیکس با نگرش به دگرباشی جنسی
- بررسی میزان تحصیلات والدین و تاثیر آن بر فرزندان
- بررسی اثربخشی آموزش میهن پرستی بر تقویت روحیه میهن دوستی دانش آموزان پایه سوم ابتدایی
- اثربخشی واقعیت درمانی مبتنی بر تئوری انتخاب بر تکانشگری و کنترل خشم در زنان مورد خشونت (خشونت فیزیکی) در شهرستان یزد
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.