بررسی ارتباط بین حاکمیت شرکتی و سود آوری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراقبهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_1495
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر تیموری

گروه حسابداری، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، ایران

مهدی صفری گرائیلی

استادیار گروه حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز، ایران

علیرضا حسن ملکی

گروه حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز، ایران

چکیده

در این تحقیق به بررسی رابطه بین نظام راهبری شرکتی با تصمیمات سود آوری شرکت های پذیرفته شدده در بدورس اوراق بهادار تهران پرداختیم. نمونه مورد بررسی تحقیق، مشتمل بر 92شرکت بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از بدین صنایع مختلف، انتخاب شدند. متغیر مستقل این تحقیق مربوط به مکانیزم های حاکمیت شرکتی می باشد که برای سنجش آن از معیار های ( )1نسبت اعضای غیرموظف هیئت مدیره، ( )2نسبت مالکیت سرمایه گذاران نهادی استفاده شد. متغیرنسبت بازده حقوق صاحبان سهام، برای اندازهگیری سود آوری در نظر گرفته شد. برای اینکه اثر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته به درستی تحلیل شود متغیرهای کنترلی که در این تحقیق بکار رفتهاند عبارت است از رشد فروش ، بر این اساس به ازای هر یک از متغیرهای وابسته دو فرضیه در قالب دو مدل و با استفاده از داده های تلفیقی مربوط به 92شرکت در فاصله زمانی 1392-1388مورد آزمون قرار گرفت.از میان دو فرضیه تحقیق، یک فرضیه رد و یک فرضیه تحقیق مورد تایید قرار گرفت. نتایج آزمون فرضیه اول حاکی از عدم وجود رابطه معنادار بین نسبت اعضای غیر موظف هیأت مدیره و سود آوری شرکتها است. نتیجه آزمون فرضیه دوم از وجود رابطه مثبت و معنادار میان میزان مالکیت سرمایه گذاران نهادی و سود آوری شرکت می باشد

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکت، نظام راهبردی شرکتی، سود آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.