رهیافتی بر نرخ تعرفه های گمرکی در واردات کالاهای واسطه ای موثرازالحاق بهWTO

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_0121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار منتظری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور واحد بین المللی قشم

چکیده

در این مقاله مااثرات تعرفههای گمرکی را بر واردات کالاهای واسطه ای بررسی کرده و اثرات مضر احتمالی پیوستن را متورم کرده و آنرا به عنوان یک راهکار در جهت آگاهی کارشناسان مذاکره کننده در گروه های کاری پیوستن به سازمان تجارت جهانی، ارائه می کنیم. هدف، یافتن پاسخ مناسب به این سؤال است که با پیوستن کشورمان به سازمان تجارت جهانی که هدف این سازمان در نهایت از بین بردن موانع غیر تعرفه ای و کاهش و تثبیت موانع تعرفه ای می باشد، کاهش تعرفه کالاهای واسطه ای چه اثرات اقتصادی بر روی واردات این دسته کالا دارد.یافته ها دلالت بر حساسیت نسبتاکم تقاضای واردات در مقابل تغییرات نرخ تعرفه ها دارد. نتایج بدست آمده از این برآورد نشان داده است که تقاضای واردات کالاهای واسطه ای درمقابل تغییرات درآمد رابطه مثبت و در مقابل قیمت های نسبی و نرخ تعرفه رابطه منفی و مهم تر آنکه تقاضای واردات کالاهای واسطه ای در مقابل تغییرات نرخ تعرفه دارای حساسیت( کشش) نسبتا پایینی می باشد که خود بیانگر اینست که با ازاد سازی تعرفه ها بعد از پیوستن به سازمان تجارت جهانی کالاهای واسطه ای زیادی نسبت به کالاهای مصرفی وارد کشور نمی شودکه این امر صدمه ای به بدنه اقتصاد کشور نمی زند زیرا حتی با افزایش واردات کالاهای واسطه ای به درون کشور با توجه به که این امر صدمه ای به بدنه اقتصاد کشور نمی زند زیرا حتی با افزایش واردات کالاهای واسطه ای به درون کشور با توجه به مصرفی بودن اکثر کالاهای تولید داخلی بحث کاهش اشتغال ودرآمد ملی و ...را در پیش رو نخواهیم داشت و حتی با توجه به ماهیت این نوع کالاها که وجود آنها در امر تولید داخلی مهم و ضروری می باشد خود می تواند باعث افزایش اشتغال ودرآمد ملی در کشور گردد.

کلیدواژه ها

واردات کالاهای واسطه ای، سازمان تجارت جهانی، نرخ تعرفه گمرکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.