ارائه یک روش مبتنی بر گروهبندی برای بازشناسی حروف مجزای برخط فارسی به کمک مدل مخفی مارکوف

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس سالانه انجمن کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: ACCSI12_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2014
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه ساجدی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر

منصور جم زاد

استادیار، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر

حسین ثامتی

استادیار، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر

باقر باباعلی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر

چکیده

روش های آماری مانند مدل مخفی مارکوف به خوبی در مسائل بازشناسی گفتار مورد استفاده قرار گرفته اند. اخیر اً این متدها در بازشناسی دست نوشته نیز بکار گرفته شد ه اند. در این مقاله یک روش مبتنی بر گرو ه بندی، جهت بازشناسی حروف مجزای برخ ط فارسی مستقل از نویسنده، ارائه م یشود. مدلسازی با استفاده از مدل مخفی مارکوف انجام م یپذیرد و ویژگی های متعددی از دنباله نقاط نمونهبرداری شده از حروف دستنوشته، جهت تخمین پارامترها، استخراج شده است. آزمایشات مختلفی با ویژگیهای متفاوت دنباله نقاط و توپولوژ ی های گوناگون مدل مخفی مارکوف با استفاده از روش مبتنی بر گرو هبندی و روش مبتنی بر هر یک از حروف انجام گرفته و نتایج و تاثیر آنها بر دقت بازشناسی گزارش شده است. با گروه بندی حروفی که حرکات دست هنگام نوشتن آنها مشابه است و مدلسازی هر گروه، درصد خطای بازشناسی نسبت به روشی ک ه در آن برای هر یک از حروف، مدلی ایجاد م یشود ، 25,63 درصد کاهش یافته است . بهترین نتیجه با استفاده از ویژگ یهای مشتق زمانی مرتبه اول مولف ههای افقی و عمودی نقاط روی محورهای مختصات و تفاضل زوایای نقاط پی در پی، به دست آمده است.

کلیدواژه ها

مدل مخفی مارکوف، بازشناسی حروف، دست نوشته فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.