طراحی هتل با رویکرد معماری پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی دروکی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار،

امیر کریمی

مربی موسسه آموزش عالی بیهق سبزوار،

رضا همائی

کارشناسی ارشد دانشگاه حکیم سبزواری،

چکیده

در تمام جهان، به دلیل وجود مشکلات اساسی چون مصرف بیرویه انرژی و هزینههای اقتصادی بالای آن، بهرهگیری از تکنولوژیهای معماری پایدار، به ویژه ایجاد ساختمانهای سبز و بهرهگیری از انرژی تجدیدپذیر خورشید در جهت کاهش مصرف انرژی، اهمیتزیادی پیدا کرده است. طراحان این گونه ساختمانها، به عنوان فرآیندی در افزایش کیفیت ساختمان میباشد که در آن ساختمانها و مکان قرار گیری آنها به نحوی از انرژی، آب و مصالح استفاده میکنند که کمترین تاثیرات منفی را روی سلامت انسان و محیط داشته باشند. در این راستا، استفاده از شیوه هایی چون بام های سبز، انرژی خورشیدی و دیوار ترومب و صفحات فتوولتاییک میتواند درجهت کاهش مصرف انرژی و کاهش تاثیرات مخرب زیست محیطی ساختمان ها کمک زیادی نماید. بنابراین پرداختن به این مهم میتواند از بزرگترین تحولات مثبت زیست محیطی در شهرها محسوب شود. ویژگیهای منحصر به فرد این طرح قرار گرفتن در محیط و منطقه خوش آب و هوای شهر میباشد که همین امر نگارنده رو بر این امر وا داشت که با تلفیق طبیعت به درون فضاهایهتل، پیوند معماری با هتل را از طریق پیوند نشاط و شادابی طبیعت با روحیه سرزندگی، محیطی دلنشین و با نشاط برای گردشگران فراهم کند. لذا برای تحقق این امر اصول و مبانی معماری سبز نیز در این طرح عجین شده است . رویکرد معماری سبز در طراحی این هتل منجر به حفظ منابع انرژی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست نیز می گردد . بدین منظور در این پژوهش از دو روش کتابخانهای و مطالعات میدانی و روش مصاحبه و نظرسنجی بر گردآوری اطلاعات بهره برده شده است. از نتایج بدست آمده می- توان به تحقق تلفیق معماری و هتل در اقلیم سبزوار به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی آن اشاره نمود که در راستای اهداف این پژوهش به این مورد نائل میگردیم

کلیدواژه ها

هتل سه ستاره، معماری پایدار، معماری سبز، صفحات فتوولتاییک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.