بررسی عوامل تأثیرگذار بر ریسک نقدینگی در بانک ها (مطالعه موردی: بانک کشاورزی استان ایلام)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOCONF03_342
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیخ روح الله باقری

کارشناسی حسابداری مالی، مدرس دبیرستان سعادت، آموزش و پرورش شهرستان ایلام

طیبه اکبری

کارشناسی ارشد حسابداری، مدرس دانشگاه های پیام نور و آزاد اسلامی مهران

محسن باقلانی

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد

سید مجتبی موسوی

کارشناسی ارشد حسابداری، مدرس دانشگاه، مهران

چکیده

در دنیای امروز هر چقدر که می گذرد و هر برگی که از تدوین نظام بانکداری کشور ورق می خورد، اهمیت سروسامان دادن به آن در محدودیت رشد و توسعه اقتصادی بیشتر نمایان می شود و ضرورت پرداختن به مقوله مدیریت ریسک و ارائه تعاریف و مفاهیم روز دنیا در کنترل یک بنگاه مالی یا در صنعت بانکداری، آشکارتر می شود. بنابراین بانک ها برای ادامه حیات خود باید ریسک ها را کنترل نموده و کاهش دهند که برای این کار، شناسایی عوامل مؤثر بر ریسکهای مختلف بسیار راهگشا خواهد بود. یکی از مهم ترین ریسکهای مرتبط با فعالیت بانکی، ریسک نقدینگی است. این تحقیق، به منظور شناخت عوامل مؤثر بر ریسک نقدینگی، که این ریسک را با توجه به داده ها و منابع اطلاعاتی موجود که ترازنامه بانک های فعال در سیستم بانکی کشور از سال 1٬389 تا 1٬394 می باشد، با استفاده از روش تجزیه و تحلیل، بررسی نموده است. برای انجام بررسی، متغیرهای تأثیرگذار بر ریسک نقدینگی از نرم افزار اس پی اس اس ، استفاده گردید. بنابراین می توان گفت که ریسک نقدینگی از نوسانات نرخ بهره و عدم به موقع اعطای تسهیلات به مشتریان و همچنین بازپرداخت تسهیلات توسط مشتریان عدم جذب سپرده ها تأثیر می پذیرد.

کلیدواژه ها

ریسک، ریسک نقدینگی، نوسانات نرخ بهره، تسهیلات پرداختی، عدم جذب سپرده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.