مقایسه تاثیر سیستم آموزش والدورف، مونته سوری و سنتی بر پرخاشگری درکودکان پیش دبستانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASIBCONF01_639
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین زیادبخش

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، گروه روان شناسی دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

آزاده فرقدانی

استادیار داننشگاه آزاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

فاطمه شاطریان محمدی

استادیار دانشگاه آزاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تفاوتهای پرخاشگری و ابعاد آن در بین کودکان پیش دبستانی آموزش دیده با سیستم های آموزشی مونته سوری، والدورف و سنتی بوده است. بدین منظور در منطقه 2 تهران از بین مراکزی که با این روش ها اداره میشوند 6مرکز انتخاب، و پس از انتخاب مادرانی که دارای نمره بالایی در کیفیت مراقبت مادرانه بودند، مربیان مراکز در مورد پرخاشگری کودکان این مادران در مرکز، نظر دادند. کودکانی در پژوهش شرکت داده شدند و پرسش نامه های پرخاشگری را مربیان آن ها تکمیل کردند که، مادران آن ها بعد از تکمیل پرسشنامه کیفیت مراقبت مادرانه، از کیفیت مراقبت مادرانه بالاییبرخوردار بودند. حج نمونه را 09 کودک پیش دبستانی که دامنه سنی آنان بین 3 تا 6 سال بود و حداقل دو سال در مرکز بود ند تشکیل می دهند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 39 کودک پیش دبستانی در مراکزی که بر اساس سیستم آموزشی والدورف )بامداد تربیت و هنر زیبایی کودک است(، 39 نفر در مراکز مونته سوری )ارمغان هستی و آیشین( و 39 نف ر در مراکز سنتی )ثمره زندگی و توانا( انتخاب شدند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد آنچه که در نهایت میتواند موجب کاهش پرخاشگری در کودکان مونته سوری و والدورف شود، شرایط متفاوت و فلسفه زیربنایی این رویکردها میباشد که شرح مفصل آن بیان شد. این فلسفه و شرایط متفاوت، موج میشود تا کودکان تعارضات درون فرد ی و بین فردی خود را به صورت غیرتهاجمی و بدون نیاز به پرخاشگری و مسالمتآمیز حل کنند.

کلیدواژه ها

آموزش پیش دبستانی، مونته سوری، والدورف، سنتی، پرخاشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.