تاثیر هیپنوتراپی شناختی با چشمان باز بر افزایش سطح سلامت روانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASIBCONF01_600
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی زارعی

نویسنده مسئول ، دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد شاهرود، شاهرود، ایران

الهه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد شاهرود، شاهرود، ایران

حکیمه آقایی

دکترای روانشناسی عمومی و استاد دانشگاه آزاد شاهرود، شاهرود، ایران

فلور رضایی کارگر

دکترای روانشناسی عمومی و استاد دانشگاه آزاد شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

هدف: هدف این پژوهش یک شیوه ی جدید و نگاهی نو به مقوله ی هیپنوتیزم و درمان شناختی است و به منظور بررسی اثر)هیپنوتراپی شناختی با چشمان باز( بر افزایش سطح سلامت روانی گروه نمونه از طریق تغییر و اصلاح باورهای غلط و غیرمنطقیصورت گرفته است. این طرح ابتدا و قبل از مرحله پژوهشی به مدت حدود یک سال در منطقه 71 شهرداری تهران )خانه سلامت میخک و 71 شهریور(اجرا شد و پس از مشاهده نتایج شگرف آن، به صورت پژوهش علمی بر روی جامعه آماری صورت پذیرفت. روش: با توجه به ماهیت بکر موضوع، در این پژوهش از روش پیش آزمون و پس آزمون و نمونه گیری تصادفی ، 60 فر از افرادجامعه آماری )شهر شاهرود( انتخاب شده و در دو گروه 30 نفر به عنوان گروه گواه و 30 نفر به عنوان گروه آزمایش قرار داده شدند. ابتدا از طریق آزمون باورهای غیرمنطقی الیس ، مورد پیش آزمون قرار گرفته و پس از اجرای هیپنوتراپی با چشمان باز، روی گروه آزمایش مجددا آزمون باورهای غیرمنطقی الیس روی هر دو گروه انجام گرفت و داده ها با استفاده از آزمون تی و آمارتوصیفی تحلیل شد. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که بین میانگین نمرات آزمودنی های گروه گواه و گروه آزمایش قبل از اجرای هیپنوتراپی شناختی با چشمان باز، تفاوت معناداری شناخته نشد در حالی که طبق یافته ها بعد از اجرای هیپنوتراپی با چشمان باز، تفاوت های معناداری مشاهده شدنتیجه گیری: درمان هیپنوتراپی با چشمان باز به عنوان یک الگوی جدید و شیوه ای نو سبب افزایش سطح سلامت روانی به دلیل اصلاح نگرش های منفی و تغییر باورهای غلط در آزمودنی ها شد.

کلیدواژه ها

هیپنوتیزم با چشمان باز، هیپنوتراپی شناختی، باورهای غیرمنطقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.