نقش دین و باورهای مذهبی در بهبود کیفیت زندگی گروه هدف معلولین در ابعاد روانشناختی، جسمانی و سلامت محیط: یک مطالعهی کیفی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASIBCONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد بیات

نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز

فاطمه ترکاشوند

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

سمیه قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

قاسم بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و حقوق اسلامی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

معلولیت روند طبیعی زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و فرد عوارض و بیماریهای مختلف جسمی و روحی، از جمله افسردگی،انزوا، ترس، خشم، خشونت و عصبی بودن و... را تجربه میکند. معلولیت در هر سطح و گسترهای که واقع شود همراه آسیب جسمیاز لحاظ شناختی نیز محدودیتهایی در فرد مبتلا ایجاد میکند که در بسیاری از مواقع زمینهساز بروز اختلالات عاطفی و رفتاری خواهد بود. هرگاه فرد نتواند به مدت طولانی حرکت کند و برای انجام فعالیتهای ساده زندگی به دیگران وابسته گردد، احساس وی نسبت به خودش در معرض خطر قرار میگیرد و کم کم احساس پوچی و بیارزشی میکند و اعتماد به نفسش کاهش مییابد.از طرفی عدم ارتباط اجتماعی یا کنارهگیری از جامعه بر سلامت روان مددجو تأثیرات عمیقی خواهد داشت. بروز وضعیتهای تنشزا هم منجر به محدود کردن تواناییهای فرد شده و وی را بیشتر مستعد آسیب جسمی و روحی میسازد. حس قوی معنویت با ایمان مذهبی میتواند اثری مثبت بر سلامتی داشته باشد. معنویت ایجاد کننده امیداست. مددجویان با تکیه بر اعتقادات مذهبیو انجام وظایف دینی میتوانند به احساس آرامش و قدرت برسند. معلولیت روند طبیعی زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و فرد عوارض و بیماریهای مختلف جسمی و روحی، از جمله افسردگی، انزوا، ترس، خشم، خشونت و عصبی بودن و... را تجربه میکند.

کلیدواژه ها

باورهای مذهبی، کیفیت زندگی، معلولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.