بررسی اثر پدیده یخبندان و نقش آن بر ایمنی حمل و نقل جاده ای استان لرستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار در راهسازی با رویکرد حفظ محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SDRC01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک نظری

،کارشناس ارشد عمران،گرایش راه و ترابری

حمیدرضا باباعلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

تصادفات جاده ای یکی از اصلی ترین عوامل مرگ و میر و صدمات شدید جانی و مالی محسوب می شود . یکی ازعوامل مهمی که در ایمنی عبور و مرور مؤثراست متغیرهای محیطی و نامناسب بودن شرایط جوی و اقلیمی است . دراین مقاله تصادفات درجاده های استان لرستان مورد بررسی و تأثیر پدیده یخ بندان مورد مطالعه قرار میگیرد . به منظور بررسی تاثیر پدیده یخبندان بر روی ایمنی حمل و نقل، ابتدا آمار و اطلاعات روزانه، ماهانه و سالانه ایستگاه هایهواشناسی محور های استان لرستان برای یک دوره آماری 01 ساله) 3102 3112 ( تهیه و با استفاده ازنرم - افزار Excel نمودارها رسم و برای تهیه نقشه های پهنه بندی شده خطر تصادفات متاثر از یخبندان نقشه توپوگرافی به مقیاس 1:50000 منطقه ای که محورهای ارتباطی استان لرستان که از آن عبور می کند به صورت رستری بوده است که توسطنرم افزار R 2V رقومی شد و سپس وارد محیط نرم افزار ArcGIS گردید.درگام بعدی آمار تصادفات از معاونت راهنمائی و رانندگی نیروی استان لرستان برای یک دوره ی 2 ساله) 0231 0231 ( دریافت و با استفاده از مدل تحلیل - سلسه مراتبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و میزان تأثیر پدیده یخبندان مورد مطالعه و نتایج ارایه شده است . نتایج این پژوهش نشان داد که ماه های دی و بهمن بیش ترین فراوانی تصادفات جاد های را در محور های استان لرستان به خود اختصاص داده است. به طوری که کیلومترهای 011 تا 051 دارای حداکثر تصادف در شرایط هوای یخبندان هستند که این کیلومترها فواصل بین شهرهای ازنا، دورود و بروجرد می باشند. طول مسیرهای ارتباطی در قسمت های شرق و مرکز استان دارای وضعیت خطر متوسط از لحاظ تصادف در شرایط یخبندان است .

کلیدواژه ها

حمل ونقل جاده ای، پدیده یخبندان، تصادفات، ArcGIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.