تعیین بهترین شبکه عصبی در هیبرید با CLA جهت پیش بینی بارندگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC14_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Zahra Asaie

Islamic Azad University, Science and Research Branch-Bushehr, Bushehr, Iran

Reza Mohammadpour

Islamic Azad University,Estahban Iran

Mehdi Sadeghzadeh

Islamic Azad University, Computer Department Electrical and Computer College, Mahshahr Iran

چکیده

بارش یکی از مهمترین داده های ورودی به سیستم هیدرولوژی و مدیریت منابع آب محسوب می شود .پیش بینی این پدیده برای اهداف مختلفی مانند برآورد سیلاب ،خشکسالی ، رواناب ، رسوب ،مدیریت حوزه آبریز ، کشاورزی ، برنامه ریزی آبیاری و غیره از اهمیت زیادی برخوردار است. در این تحقیق دقت اتوماتون یادگیر (CLA) و شبکه عصبی در دسته بندی روز های بارندگی و غیر بارندگی بررسی و مقایسه شده است. نتایج حاصله نشان داد که دقت طبقه بندی(CLA (R2=0.796 بهتر شبکه عصبی (R2=0.566) می باشد . در ادامه جهت پیش بینی مقدار بارندگی با استفاده از شبکه عصبی دو تابع بادگیر LM و BFGS مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مقدار بارش با استفاده از هیبرید شبکه عصبی مصنوعی و آتوماتون سلولی یادگیر نیز بدست آمد. نتایج حاصله نشان داد هر چند که تابع یادگیر LM با مقادیر R2=0.839 و RMSE=0.222 دارای دقت مناسبی در پیش بینی بارندگی می باشد، اما هیبرید آتوماتون سلولی یادگیر با شبکه های عصبی (R2=0.88) قادر است با دقت بالاتری میزان بارش را پیش بینی نماید تکنیک ارائه شده در این مقاله می تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند جهت پیش بینی در مسائل مربوط به منابع آب و هیدرولوژی و موارد مشابه آن استفاده شود .

کلیدواژه ها

آتوماتون یادگیر ، آتوماتون سلولی ،آتوماتون سلولی -یادگیر، پیش بینی آب و هوا ، یادگیری ماشین،شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.