بررسی ارتباط بین تمرکز مالکیت بانک با کفایت سرمایه، نقدینگی و ثبات سرمایه دربانکهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت، اقتصاد وحسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA01_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا وطن پرست

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

حسین بهتوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

در این تحقیق اثرات تمرکز مالکیت بر رفتار ریسک پذیری بانک ها بررسی می شود. تجزیه و تحلیل ما بر بانکهای پذیرفته در بورس تهران متمرکز است به این دلیل که بانکها پذیرفته بورس در اجرای استانداردهای بازل و ایجاد درجه بالایی ازهمگرایی نظارتی بسیار موفق بوده اند. برای دوره سال های 1392-1389 ، به بررسی ارتباط بین شدت مالکیت و کفایت سرمایه )بازل II ( پرداختیم و متوجه شدیم که افزایشی معادل یک انحراف استاندارد در شدت مالکیت منجر به 23 ٪ بهبود درکفایت سرمایه می شود. با انگیزه ی ملاحظات سیاست های عمومی، ما تاثیر ساختار مالکیت بانک را به عنوان یک مکانیسم دولتی بر کفایت سرمایهو نقدینگی در بانک های پذیرفته در بورس تجزیه و تحلیل کردیم. نتایج نشان می دهد همانطورکه تمرکز مالکیت بالا می رود بانک از نظر سرمایه گذاری و نقدینگی بهبود می یابد . هم تاثیر آماری و هم اقتصادی این امر قابل توجه است . نتایج ما در تکمیل تحقیقات اخیر گزارش شده توسط Peni و Vahamaa (2011) است که در آن مکانیزم های حاکمیت شرکتیعوامل مهمی در توضیح رفتار بانک ها و عملکرد آنها در بازار می باشد. همچنین نتایج ما یافته های Vauhkonen (2011) را حمایت می کند که معتقد است، نظم و انضباط بازار از طریق تمرکز مالکیت به طور قابل توجهی بر کفایت سرمایه، نقدینگی، ثبات سرمایه تاثیر می گذارد.

کلیدواژه ها

بازل II ، مالکیت بانک ، کفایت سرمایه ، ثبات سرمایه ، بحران مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.