بررسی رابطه رهبری تحول آفرین با تعهد سازمانی کارکنان سمنهای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های علوم مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRMCONF01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حسینیان

کارشناس مالی، دانشگاه آزاد اسلامی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری

محمدعلی حسنی

کارشناس ارشد اطلاع رسانی،دانشگاه آزاد اسلامی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه سبک رهبریتحولآفرین 1 و تعهدسازمانی 2 کارکنان سازمانهای مردم نهاد مبارزه با موادمخدر و اعتیاد بوده است.در این پژوهش سبک رهبریتحولآفرین به عنوان متغیر مستقل و تعهدسازمانی به عنوان متغیروابسته در نظر گرفته شده است. جامعه آماری شامل کارکنان 131 سازمان مردم نهاد در امر مباره با موادمخدر در سطح استان تهران اعم از کارمندان،خدمتگذاران، مدیران و سرپرستان کمپها و مراکز پیشگیری و دفاتر مرکزی بود نمونه آماری در زمان انجام تحقیق تعداد 383 نفر بوده است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه چندعاملی رهبری سبک رهبری تحولآفرین)باس و آوولیو( و پرسشنامه استاندارد تعهدسازمانی )مییر وآلن( بوده است. روایی ابزار اندازهگیری در مرحله اول از روش روایی محتوایی و سپس با آزمون مجدد مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت و پایایی آن با توجه به آلفایکرونباخ محاسبه شده در حد مطلوبی ارزیابی شده است. با توجه به نرمال بودن دادهها)که از طریق آزمون گالموگروف– اسمیرنوف به دست آمد( و تجزیه و تحلیل دادهها)از طریق محاسبه ضریب همبستگی پیرسون( مشخص شد که بین سبک رهبریتحولآفرین و شاخصهای آن )ملاحظات فردی ،تحریک فکری،انگیزشالهامی و نفوذ یا اثرگذاریآرمانی( و تعهدسازمانی وشاخصهای آن )تعهدعاطفی،تعهدمستمر و تعهد هنجاری( همبستگی مثبت و معنیداری برقرار است.در نهایت، نتایج حاصل ازاین پژوهش با نتایج پژوهشهای پیشین مقایسه و به لحاظ نظری مورد تفسیر قرار گرفت، و پیشنهاداتی نیز برای بهبود سبک رهبریتحولآفرین و در نتیجه بهبود سطح تعهدسازمانی ارائه گردید.نتیجه کلی تحقیق نشان میدهد که بین سبک رهبریتحولآفرین و تعهدسازمانی کارکنان سمنهای مبارزه با موادمخدر و اعتیاد رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

سبک رهبریتحولآفرین ، تعهدسازمانی، سمنها سازمانهای مردم نهاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.