بررسی اثربخشی آموزش شادمانی به شیوه فوردایس بر افزایش امید به زندگی زناشویی مردان در حال متارکه مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر برازجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HPSCONF01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کارگر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی بالینی- دانشگاه علوم و تحقیقات بوشهر-ایران

ناصر امینی

استادیار گروه روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر- ایران

چکیده

هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش شادمانی به شیوه ی فوردایس بر افزایش امید به زندگی زناشویی مردان درحال متارکه نا امید به زندگی زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر برازجان بود. روش پژوهش نیمه تجربی و از نوعپیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه است که از میان زوج های ناامید در حال متارکه، تعداد 30 زوج (مرد) به صورت نمونهگیری در دسترس انتخاب و از این تعداد 15 مرد به عنوان گروه گواه و 15 مرد به عنوان گروه آزمایش به صورت تصادفی انتخاب شدند. جهت حصول داده ها از پرسشنامه « امیدواری میلر» استفاده شد. اجرای مراحل کار به صورتی بود که برای سنجش تحلیل مقیاس امید به زندگی 7 جلسه 90 دقیقه ای برگزار و در پایان برای دو گروه پیش آزمون اجرا گردید. پایایی،اعتبار و ساختار تحلیل مقیاس محاسبه شد و امتیازات برای الگوی مورد مطالعه بدست آمد. تحلیل داده ها از طریق آزمونآماری تحلیل کوواریانس انجام شد. یافته های نتایج تحلیل کووریانس با توجه به کنترل سن و تحصیلات آزمودنی ها بیانگرمعنی داری اثر بخشی آموزش شادمانی به شیوه فوردایس بر افزایش امید به زندگی مردان در حال متارکه گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه بود (F=400.493 و P=0.0000) بنابراین نتایج پژوهش نشان می دهد که با آموزش، امید به زندگی بیشتر می گردد. از سوی دیگر یافته های این پژوهش گویای اهمیت آموزش شادمانی به شیوه ی فوردایس در افزایش امید به زندگی زناشویی مردان در حال متارکه بود.

کلیدواژه ها

شادمانی به شیوه ی فوردایس، امید به زندگی، در حال متارکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.