شناسایی وبررسی ریسک های مرتبط با زمین و TBM در تونل زنی با روش تعادل فشار زمین(EPB)، مطالعه ی موردی خط یک متروی اهواز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ژئوتکنیک و مهندسی لرزه ای شهری
  • کد COI اختصاصی: ICGUEE02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسماعیل میرسالاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی معدن - استخراج، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

محمدفاروق حسینی

دانشیار، دانشکده ی مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

فریبرز محمودی

شرکت مهندسان مشاور ستیران

چکیده

پروژه های مترو، پروژه هایی با سرمایه گذاری سنگین و حجم بسیار زیاد فعالیت ها می باشند و به همین دلیل با ریسک های زیاد و پراهمیتی سر و کار دارند. از این رو شناسایی این ریسک ها، دلایل وقوع آن ها و تاتیر آن ها بر این پروژه ها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.یکی از روش های تونل زنی مترو، روش تعادل فشار زمین(EPB) می باشد که در چند شهر ایران، به دلیل آبرفتی بودن زمین، تونل های مترو با این روش حفر می شوند. از جمله خط یک متروی اهواز به این روش در حال حفاری است.در این مقاله با بررسی پروژه ی خط یک متروی اهواز،ساختار شکست ریسک این پروژه تهیه و به شناسایی و بررسی ریسک های مربوط به زمین و TBM در پروژه های تونل زنی با روش تعادل فشار زمین پرداخته شد. به همین منظور ریسک ها، با توجه به ماهیت شانبه دو دسته‏ی کلی ریسک های مربوط به زمین و ریسک های مربوط به دستگاه حفاری تقسیم شدند. سپس برای هر کدام از این دو دسته‏ی کلی، چندین ریسک مختلف پیش بینی شد. دلایل وقوع این ریسک ها و نیز تاثیری که وقوع این ریسک ها بر پروژه های تونل زنی به همراه دارد نیز فهرست شدند.سعی شده است تا فهرست کامل و جامعی از تمامی ریسک هایی که یک پروژه ی تونل زنی به روش تعادل فشار زمین ممکن است با آن روبرو شود، آماده شود. در نهایت راهکارهایی فنی و مدیریتی برای جلوگیری از مشکلات عمده در این پروژه ها پیشنهاد شد.

کلیدواژه ها

شناسایی ریسک ، تعادل فشار زمین ، ساختار شکست ریسک ، متروی اهواز ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.