زمینه های همگرایی فرهنگی ترکمن های ایران و ترکمنستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
- کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2193
نویسندگان
استادیارجغرافیای سیاسی، دانشگاه خوارزمی
کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران
کارشناسی ارشد روابط بین الملل مطالعات منطقه ای اروپا
چکیده
اهمیت همگرایی میان اقوامی که گستردگی جغرافیای آنها در آن سوی مرز های ایران کشیده شده است، بنا به اهمیت جایگاه فرهنگ در هر کشور، می تواند بوجود آورده زمینه های برای همگرایی بیشتر بین دو کشور باشد. اقوام ترکمن یکی از اقوام ایران است که گستردگی جغرافیایی آن در کشور ترکمنستان ادامه دار است. بنا به ریشه های تاریخی، مذهبی و قومی مشترک میان آنها، زمینه های فرهنگی مشترکی نیز میان اقوام ترکمن دو سوی مرزهای شمالی ایران وجود دارد. بر این مبنا مقاله حاضر سعی در رسیدن به این پاسخ است که چه زمینه های فرهنگی مشترکی میان اقوام ترکمن مرز موجب نزدیکی این اقوام و در پی آن همگرایی دو کشور ایران و ترکمنستان در استان گلستان می شود؟ روش تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی – تحلیلی است و یافته های آن با استفاده از مقالات، کتاب ها و سایت های اینترنتی جمع آوری شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد مهمترین زمینه های همگرایی فرهنگی که میان ترکمن های ایران و ترکمنستان وجود دارد، می توان به وجود آرامگاه مختومقلی فراغی در استان گلستان، اعیاد و مناسبت های مذهبی مشترک میان دو کشور اشاره کرد که با توجه بیشتر به این معقوله، می توان انتظار داشت الگو همگرایی در دیگر زمینه ها بین دو کشور ایران و ترکمنستان باز شودکلیدواژه ها
همگرایی، فرهنگ، قوم ترکمن، ایران، ترکمنستانمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.